ΚΟΣΜΟΣ

Anadolu: Ανετράπη φουσκωτό «με γκιουλενιστές» που κατευθυνόταν προς τη Λέσβο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 16 άτομα, ανάμεσα στα οποία φέρεται να εντοπίζονται και μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO (ΦΕΤΟ Φετουλάχ Τερόρ Οργκανιζασιόν), ανετράπη σήμερα στη νοτιοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο Anadolu. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο το σκάφος είχε κατεύθυνση το ελληνικό νησί της Λέσβου. Παράλληλα, ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ανατροπή του φουσκωτού είχε ως αποτέλεσμα να πνιγούν έξι άτομα, ανάμεσα στα οποία είναι και τρία βρέφη  Εννέα άτομα διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή, ενώ ένα άτομο αγνοείται. 

Την ίδια είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, κάνοντας ωστόσο λόγο για μετανάστες και όχι μέλη της FETO. 

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες πιστεύεται πως βρίσκονταν μέλη του δικτύου του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί πως «ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικοπήμα του 2016 που άφησε πίσω του 251 νεκρούς και περίπου 2.200 τραυματίες».

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και περισσότεροι από 130.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στις μαζικές εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν το πραξικόπημα.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ