Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός ηθοποιός Μπέρναρντ Χέπτον («Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι» και «Tinker, Tailor, Soldier, Spy» κ.ά.). Σταθερός συνεργάτης στις παραγωγές του BBC, δεν εγκατέλειψε ποτέ το θέατρο, ενώ κατά καιρούς οι αντισυμβατικές απόψεις του (όπως η θέση του ότι θα έπρεπε να υπάρχουν έξι εθνικά θέατρα στη Βρετανία, και όχι μόνο ένα στο Λονδίνο) τον έφεραν σε σύγκρουση με το κατεστημένο.

(…) Την ανησυχία του για την εξωτερική πολιτική της Βρετανίας εξέφρασε ο Πίτερ Γκάμπριελ μετά την άρνηση των Αρχών να δώσουν βίζες σε αρκετούς καλλιτέχνες, που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ παγκόσμιας μουσικής Womad. O Αγγλος τραγουδιστής, μουσικός και συνιδρυτής του φεστιβάλ υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού καλλιτέχνες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, καθώς θεωρούσαν ότι θα δυσκολεύονταν να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στη χώρα. Και πράγματι, τουλάχιστον τρεις εκδηλώσεις του προγράμματος ακυρώθηκαν την τελευταία στιγμή, καθώς οι συντελεστές τους είτε δεν πήραν άδεια να εισέλθουν στη Βρετανία είτε αντιμετώπισαν σημαντικές καθυστερήσεις.

(…) Μία νέα εκδοχή της ταινίας «Ανήθικη πρόταση» ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει η Paramount σε συνεργασία με τη σεναριογράφο Εριν Κρεσίντα Ουίλσον («Το κορίτσι του τρένου», «Η γραμματέας»). Το αρχικό φιλμ, με πρωταγωνιστές τους Ντέμι Μουρ και Ρόμπερτ Ρέντφορντ, κυκλοφόρησε το 1993 και είχε έσοδα άνω των 250 εκατ. δολ., μολονότι δεν ενθουσίασε τους κριτικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή