Η επιβολή της ναζιστικής «νέας τάξης πραγμάτων» στη Γαλλία έχει αφήσει ανεπηρέαστες ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες του Παρισιού, όπως αυτή των υπαίθριων καλλιτεχνών της Μονμάρτρης, οι οποίοι βγάζουν τα προς το ζην, ζωγραφίζοντας τα πορτρέτα περαστικών. Εντούτοις, το πελατολόγιο τους είναι πλέον νέο, όπως μαρτυρά η παραπάνω φωτογραφία, στην οποία ένας ζωγράφος σχεδιάζει το πορτρέτο ενός Γερμανού στρατιωτικού, το 1940. (AP Photo)


Ένας Ιρακινός στρατιώτης πραγματοποιεί έλεγχο σε έναν πολίτη του Κουβέιτ και το αυτοκίνητο του, την ημέρα της εισβολής του Ιράκ στη χώρα, η οποία πυροδότησε την έναρξη του Πόλεμου του Κόλπου, το 1990. (AP Photo/ Stephanie McGehee)


Τρεις Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου μεταφέρονται στον τόπο εγκλεισμού τους από Γερμανούς στρατιώτες, κατά τη διάρκεια των σφοδρών μαχών του Ανατολικού Μετώπου, το 1943. (AP Photo)


Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Μπολόνιας έχει γίνει κυριολεκτικά «κομμάτια», μετά από τη βομβιστική επίθεση της νεοφασιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης «Ένοπλοι Επαναστατικοί Πυρήνες», η οποία σκότωσε 85 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 200, το 1980. Η συγκεκριμένη επίθεση υπήρξε το πιο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ιταλία μεταπολεμικά. (AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ