Σώοι οι 103 επιβάτες έπειτα από πτώση αεροσκάφους

Σώοι οι 103 επιβάτες έπειτα από πτώση αεροσκάφους

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροσκάφος της Aeromexico το οποίο απογειωνόταν εν μέσω θυέλλης, με πολύ ισχυρούς ανέμους, κατέπεσε σε γειτονικό λιβάδι, αλλά σύρθηκε και σταμάτησε, χωρίς να κατακερματιστεί, με αποτέλεσμα και οι 103 επιβαίνοντες να καταφέρουν να δραπετεύσουν από τη φωτιά, που τελικά το αποτέφρωσε. Οι επιβάτες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους που κατάφεραν να παραμείνουν εν ζωή, αλλά βέβαια πολλοί ήταν κατατρομαγμένοι από τη συντριβή του αεροσκάφους το απόγευμα της Τρίτης.

«Ηταν πραγματικά πολύ άσχημο» δήλωσε ο Λορέντσο Νούνεζ, επιβάτης από το Σικάγο, ο οποίος κατάφερε να βγει από το φλεγόμενο αεροσκάφος με τους δύο γιους του και τη σύζυγό του. «Κάηκε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα» δήλωσε στους δημοσιογράφους, χτυπώντας τα δάκτυλά του για να δώσει έμφαση στην ταχύτητα.

Οι επιζήσαντες δήλωσαν ότι το αεροπλάνο Embraer 190, το οποίο μετέφερε 88 ενήλικες, εννιά παιδιά, δύο μωρά και τετραμελές πλήρωμα, τυλίχθηκε στις φλόγες μόλις ακούμπησε στο έδαφος. «Νιώσαμε τις πύρινες γλώσσες να έρχονται γρήγορα και υπήρχε πολύς καπνός», δήλωσε η Τζάκλιν Φλόρες στην εφημερίδα El Sol.

Ο Ρομούλο Καμπουζάνο, επικεφαλής πολιτικού κόμματος στην πολιτεία Ντουράνγκο, ο οποίος επέβαινε στο αεροσκάφος, είπε στην Foro Tv ότι και τα δύο φτερά του αεροπλάνου καίγονταν τη στιγμή που βγήκε από αυτό. Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ντουράνγκο, Χοσέ Αϊσπούρο, δήλωσε ότι μία ριπή ανέμου έπληξε την πτήση AM2431 τη στιγμή της απογείωσης, από την πόλη Ντουράνγκο, με προορισμό την Πόλη του Μεξικού.

Οι επιβάτες άκουσαν έναν ισχυρό κρότο καθώς το αριστερό φτερό του αεροπλάνου χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια αποκολλήθηκαν οι δύο κινητήρες. Ωστόσο, το αεροσκάφος παρέμεινε σε όρθια θέση και οι τσουλήθρες της εκκένωσης ενεργοποιήθηκαν. Ο Αϊσπούρο τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να προσδιορισθούν τα αίτια του ατυχήματος. Η μηχανική βλάβη και το ανθρώπινο σφάλμα μπορεί να είναι παράγοντες, αλλά σίγουρα και οι καιρικές συνθήκες διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο. Θυελλώδεις άνεμοι, δυνατή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση έπλητταν εκείνη την ώρα την πόλη Ντουράνγκο, καταστρέφοντας κάποια υπόστεγα στο αεροδρόμιο.

Μετά το ατύχημα κάποιοι επιζώντες κατάφεραν να απομακρυνθούν πεζή από το αεροπλάνο, προτού φθάσουν εκεί οι πρώτοι διασώστες. Κάποιοι ζήτησαν ιατρική βοήθεια, ενώ άλλοι επέστρεψαν σπίτια τους στους αγαπημένους τους. Σύμφωνα με αξιωματούχους, 49 άτομα διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Ο πιλότος τραυματίστηκε πιο βαριά από όλους και φέρει τραύμα στον λαιμό που απαίτησε χειρουργική επέμβαση. Ορισμένα άτομα είχαν εγκαύματα στο ένα τέταρτο του σώματός τους, δήλωσε ο Φερνάντο Ρος, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας του Ντουράνγκο, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή