Λιγότερες θέσεις εργασίας αναμένεται να χαθούν στο Λονδίνο λόγω Brexit

Λιγότερες θέσεις εργασίας αναμένεται να χαθούν στο Λονδίνο λόγω Brexit

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς τα κάτω αναθεώρησε το Σίτι του Λονδίνου τις εκτιμήσεις του για την απώλεια θέσεων εργασίας λόγω Brexit. Αυτή η διαπίστωση λειτούργησε ανακουφιστικά για τους παράγοντες του βρετανικού χρηματοπιστωτικού κλάδου, οι οποίοι φοβούνται τις επιπτώσεις της μη πρόσβασης του Σίτι του Λονδίνου στις αγορές κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Politico, ο λόρδος δήμαρχος του Σίτι του Λονδίνου δήλωσε ανεπισήμως πως αναμένεται να χαθούν 5.000 θέσεις εργασίας αντί των αρχικών εκτιμήσεων για 5.000-13.000 θέσεις εργασίας. Το Σίτι του Λονδίνου είναι ένας από τους 32 δήμους που απαρτίζουν το κεντρικό τμήμα της μεγαλούπολης και ο λόρδος δήμαρχος, όπως αποκαλείται, είναι επικεφαλής του. Η σχετική έκθεση με τις προβλέψεις αυτές πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο. Αλλοι φορείς έχουν διατυπώσει πολύ πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τις συνέπειες του Brexit στον χρηματοοικονομικό κλάδο της Βρετανίας.

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου είχε προβλέψει πως μπορεί να χαθούν πάνω από 200.000 θέσεις εργασίας. Την περίοδο που ακολούθησε το δημοψήφισμα του Brexit, το οποίο έλαβε χώρα στις 23 Ιουνίου του 2016, η Τράπεζα της Αγγλίας έχει υπολογίσει πως κινδυνεύουν περίπου 10.000 θέσεις εργασίας σε περίπτωση εφαρμογής σκληρού Brexit, δηλαδή αν δεν υπάρξει εναλλακτική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. Σήμερα υπολογίζεται πως 325-330.000 άτομα εργάζονται σε τράπεζες, επενδυτικούς οίκους και εταιρείες στο Σίτι του Λονδίνου, το δεύτερο ισχυρότερο χρηματοοικονομικό κέντρο μετά τη Γουόλ Στριτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή