Στον Εξωδικαστικό και αθλητικές Α.Ε.

Στον Εξωδικαστικό και αθλητικές Α.Ε.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τροπολογία με την οποία οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες μπορούν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, ο οποίος προβλέπει σειρά ευεργετικών διατάξεων για τις ανώνυμες εταιρείες που επιθυμούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα χρεών, κατατέθηκε χθες στη Βουλή, σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Παυλίδη.

Πρόκειται για τον νόμο 4469/2017, ο οποίος προβλέπει για όσες εταιρείες ενταχθούν σε αυτόν συμφωνία με πιστωτές, αλλά και ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις. Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «με την προτεινόμενη ρύθμιση τροποποιούνται διατάξεις του ν. 4469/2017 (Α΄ 62) προκειμένου να αντιμετωπισθούν τεχνικά και ερμηνευτικά ζητήματα σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών». Με τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών εισάγεται για πρώτη φορά στην ελληνική έννομη τάξη μια οργανωμένη εξωδικαστική διαδικασία για τη συνολική και μακροπρόθεσμη ρύθμιση των χρεών των ελληνικών επιχειρήσεων. Σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία στους οφειλέτες – επιχειρηματίες να ρυθμίσουν τα συνολικά χρέη τους ταυτόχρονα προς όλους τους πιστωτές τους, δηλαδή τις τράπεζες, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους ΟΤΑ, τους προμηθευτές και τους λοιπούς ιδιώτες. Βασική επιδίωξη είναι να δοθεί η ευκαιρία σε βιώσιμες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμών αλλά και σε αυτές που βρίσκονται σε κατάσταση επαπειλούμενης αδυναμίας, να ελαφρυνθούν. Επίσης ο οφειλέτης για πρώτη φορά αποκτά τη δυνατότητα πρόσβασης σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης με το σύνολο των πιστωτών του.

Χθες στη Βουλή υπήρξε αντιπαράθεση ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη και στην τομεάρχη Αθλητισμού της Ν.Δ. Αννα Καραμανλή. Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. Βασιλειάδη ότι δεν φέρνει ένα συνολικό αθλητικό νόμο στη Βουλή, ούτε νομοθετεί για την αντιμετώπιση της βίας, αλλά φέρνει φωτογραφικές τροπολογίες, με τον υφυπουργό Αθλητισμού να απαντά ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν δίστασε να συγκρουστεί σε βασικά ζητήματα του ποδοσφαίρου, αλλά βρέθηκε απέναντι στην αφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή