Ούριος άνεμος έπνευσε στις ευρωπαϊκές αγορές

Ούριος άνεμος έπνευσε στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω του ευνοϊκού κλίματος που επικρατούσε στις τάξεις των επενδυτών. Αυτό οφειλόταν, ως επί το πλείστον, στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα κυρίως των ομίλων καταναλωτικών ειδών.

Η εξέλιξη αυτή συνέβαλε στο να αντιστραφεί η πτώση των δεικτών που είχε παρατηρηθεί νωρίτερα και να σημειωθούν μικρά κέρδη. Βέβαια, οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας και οι νέες αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία επηρέασαν τους επενδυτές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης Stoxx 600 έκλεισε χθες με κέρδη 0,1%. Η τιμή της μετοχής της γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών Adidas ενισχύθηκε περισσότερο από 9%, χάρη στα καλύτερα των αναμενομένων κέρδη του δευτέρου τριμήνου. Η εταιρεία διαχείρισης κινηματογραφικών αιθουσών Cineworld είδε την τιμή της μετοχής της να ανέρχεται 10,7%, χάρη στα αυξημένα εξαμηνιαία έσοδά της. Η τιμή της μετοχής του μεγάλου τουριστικού ομίλου Tui υποχώρησε 2,5%, μετά τις δηλώσεις του ότι το ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι κάνει τους Ευρωπαίους να μην μετακινούνται από την πατρίδα τους για να πάνε διακοπές.

Στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, oι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών εξασθένησαν χθες στα χαμηλότερα επίπεδα του δεκαπενθημέρου, ενώ οι αποδόσεις των 2ετών και 10ετών ομολόγων της Ιταλίας ανήλθαν έως και 7 μ.β. Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο αναστάτωσε τους επενδυτές, προαναγγέλλοντας μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις, φοροαπαλλαγές και νέες δαπάνες.

Στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο, οι δείκτες S&P και Nasdaq σημείωναν άνοδο, με την αρωγή των μετοχών των εταιρειών της υψηλής τεχνολογίας, και ειδικά των Microsoft, Amazon και Apple. Ο S&P είχε άνοδο 0,073% και ο Nasdaq 0,31%, ενώ ο Dow Jones εμφάνιζε πτώση 0,049%. Θετικά λειτούργησαν και τα στοιχεία για την ευρωστία της αγοράς εργασίας.

Στη χρηματαγορά, το ρούβλι υποχώρησε ως προς το δολάριο σε επίπεδα ναδίρ διετίας, μετά τις νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας. Το ευρώ εξασθένησε ως προς το δολάριο κατά 0,5% και διαμορφώθηκε στο 1,1554 δολάριο. Στη Φρανκφούρτη ο Dax έκλεισε με άνοδο 0,34%, στο Παρίσι ο Cac 40 με +0,0064%, στο Λονδίνο ο Ftse 100 με πτώση 0,45% και στην Μαδρίτη ο Ibex με κέρδη 0,077%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή