Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: «Εκοψε» το εισιτήριο για τα πλέι οφ

Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: «Εκοψε» το εισιτήριο για τα πλέι οφ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, ο Ολυμπιακός νίκησε διά ρυθμού περιπάτου 4-0 τη Λουκέρνη στο «Γ. Καραϊσκάκης», σφιχταγκάλιασε και με τα δύο του χέρια την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ όπου θα αντιμετωπίσει όποια περάσει από το ζευγάρι Μπασακεσεχίρ – Μπέρνλι (0-0 χθες στην Τουρκία) και έκανε ένα πολύ πειστικό ποδαρικό στην εφετινή περίοδο, αναστρέφοντας πλήρως την κακή εικόνα του στα τελευταία φιλικά.

Οσο κι αν αντίπαλος ήταν μια ομάδα χαμηλής δυναμικότητας που ουδέποτε έχει προκριθεί στην επόμενη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η εικόνα των «ερυθρολεύκων» ενθουσίασε, γιατί ήταν ακόμα πιο χορταστική κι απ’ το ευρύ 4-0. Πέρα από τα τέσσερα γκολ, είχαν δύο δοκάρια με τον Φορτούνη και πολλές ευκαιρίες για ένα μεγαλύτερο σκορ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο «ρούκι» Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ πριν κλείσει το ημίχρονο και έβαλε από νωρίς τα πράγματα στη θέση τους, δημιουργώντας και ένα σπάνιο ρεκόρ: είναι ο μόνος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό και έχει σκοράρει με τη φανέλα και των τεσσάρων σε επίσημο παιχνίδι! Ο Λάζαρος πέτυχε το 1-0 στο 10΄ με κεφαλιά, ενώ έκανε το 2-0 στο 33΄ με ωραίο σουτ, έπειτα από φάση διαρκείας. Δύο γκολ και ανάλογες υποσχέσεις πρόσφερε και ο Γκερέρο, το πρώτο στο 36΄ για το 3-0 και το δεύτερο στο 84΄ για το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε και ο Φορτούνης. Είχε δύο δοκάρια (οριζόντιο στο 55΄ με φάουλ, δεξί στο 70΄ με πλασέ), συμμετοχή σε δύο γκολ και μεγάλη διάθεση στον δύσκολο ρόλο του οργανωτή σε μια ομάδα που στην αρχική της ενδεκάδα είχε εννέα παίκτες που δεν τους διέθετε στο τελείωμα της περασμένης σεζόν. Σημαντική πινελιά και η επανεμφάνιση των Φετφατζίδη και Τοροσίδη, που έπαιξαν για λίγο στα τελευταία λεπτά.

«Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της δουλειάς επτά εβδομάδων. Δουλέψαμε πολύ καλά αυτό το διάστημα και σήμερα κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Αυτή είναι η εικόνα που θέλουμε να δείχνουμε. Εχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά είμαστε στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος ο Πέδρο Μαρτίνς. «Κάναμε πολλά φτηνά λάθη απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία στο Τσάμπιονς Λιγκ και τα πληρώσαμε. Μας κόστισαν η απειρία μας και τα δύο γρήγορα γκολ που δεχθήκαμε», τόνισε από την πλευρά του ο προπονητής της ελβετικής ομάδας, Ρενέ Βέιλερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Ομάρα, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά (90΄ Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος (78΄ Βρουσάι), Φορτούνης (86΄ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο.

ΛΟΥΚΕΡΝΗ: Σάλβι, Αλβες, Ελέκε (74΄ Ντεμασάι), Σουρπφ, Γκρέθερ, Σνέουλι (58΄ Βάργκας), Σμιντ, Σβέγκλερ (58΄ Σουλτζ), Σίντλερ, Βόκα, Γκβίλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή