Σφοδρή κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Σφοδρή κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθυστερημένη αντίδραση, σπασμωδικές κινήσεις και επικοινωνιακά παιχνίδια καταλογίζουν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά τη χθεσινή παρουσίαση του σχεδίου για την αντικατάσταση της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από έναν νέο φορέα. «Δεκαεπτά ολόκληρες μέρες μετά την εθνική τραγωδία ακούσαμε σήμερα τον κ. Τσίπρα να ψελλίζει κάτι για παραλείψεις και αδυναμίες», ανέφερε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, αρμόδια του ΚΙΝΑΛ για τους τομείς Εσωτερικών και Προστασία του Πολίτη. «Μετά 24 νεκρούς στη Μάνδρα και 93 στο Μάτι αποφάσισαν στην κυβέρνηση ότι κάτι πρέπει να κάνουν με την Πολιτική Προστασία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Χριστοφιλοπούλου και συμπλήρωσε: «Οποιες αλλαγές όμως και αν προτείνουν, η ανικανότητά τους είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη και δεν προδικάζει τίποτε καλό για το μέλλον». Ως αποδείξεις ότι «η κυβέρνηση έχει εισέλθει σε έναν κύκλο αμετάκλητης παρακμής», περιγράφει τις τελευταίες κυβερνητικές κινήσεις ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. «Αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε σε εκλογές και το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό για την κυβέρνηση», είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Ανδρουλάκης.

«Φτηνό επικοινωνιακό κόλπο» χαρακτηρίζονται από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ οι χθεσινές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα. «Στην πραγματικότητα το σχέδιό τους στοχεύει στην επιτάχυνση των σχεδιασμένων, από χρόνια, αναδιαρθρώσεων στον τομέα της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης, που προβλέπουν τη μετατόπιση της ευθύνης από την ολοκληρωμένη δομή του κρατικού μηχανισμού στο όνομα του εθελοντισμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Περισσό.

«Κουβέντα δεν είπε ο πρωθυπουργός για τον αναγκαίο αντιπυρικό σχεδιασμό, με κύριο βάρος στην πρόληψη, τον διαχωρισμό της πρόληψης από την καταστολή, που παραμένει ακέραιος και για την αναγκαία αύξηση της χρηματοδότησης, για τη δασική υπηρεσία και το Πυροσβεστικό Σώμα». Και καταλήγει: «Ο λαός μας δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που ευθύνονται για τις τραγωδίες που έχει βιώσει. Να οργανώσει την πάλη του, όχι μόνο για μέτρα ουσιαστικής αποκατάστασης των πληγέντων, αλλά και για μέτρα προστασίας της ζωής του».

«Την ευθύνη όμως έχουν οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός. Στην αρχή η κυβέρνηση είπε τα κάναμε όλα καλά, όταν όμως αντιλήφθηκαν τη λαϊκή οργή, άρχισαν οι παραιτήσεις. Ο κ. Σκουρλέτης και η κ. Δούρου δεν πρέπει να παραιτηθούν; Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας έχει χάσει τον έλεγχο. Χρειαζόμαστε ικανά στελέχη στη διοίκηση του κράτους και όχι κομματικούς ημετέρους. Εγώ εάν είχα την ευθύνη θα τοποθετούσα τους ικανότερους απ’ όπου και αν προέρχονται», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης (Epsilon).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή