Τραγωδία στο Μάτι: Αντιδράσεις για τις επικοινωνιακές εντολές της κυβέρνησης

Τραγωδία στο Μάτι: Αντιδράσεις για τις επικοινωνιακές εντολές της κυβέρνησης

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις προκαλεί η δημοσιοποίηση των οδηγιών που φέρεται να απέστειλε το Μαξίμου προς υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη με σκοπό την επικοινωνιακή διαχείριση της πύρινης λαίλαπας στο Μάτι μόλις δέκα ημέρες μετά την τραγωδία. «Τιμή μου να με μισούν» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο Στ. Θεοδωράκης κάνει λόγο για «κρεσέντο λαθών που οδηγεί σε παραλογισμό».

Η βελτίωση του κλίματος παρά τα όσα λένε τα «ΜΜΕ» για τις πυρκαγιές, οι εκλογές, η προσδοκώμενη αναστοιλή στη μείωση των συντάξεων αλλά και το Σκοπιανό, Μακεδονικό, η αντιπολίτευση, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Στ. Θεοδωράκης περιλαμβάνονται στον επικοινωνιακό δεκάλογο του Μαξίμου..

Τo επίμαχο sms, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, έχει ημερομηνία 1η Αυγούστου, δηλαδή δέκα ημέρες μετά την καταστροφική  Δευτέρα της 23ης Ιουλίου και δύο μέρες πριν από την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Τόσκα και την αντικατάσταση των αρχηγών της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το επίμαχο κείμενο διακινήθηκε από το Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του ΣΥΡΙΖΑ -αποκλειστικά για εσωτερική χρήση και περιελάμβανε τις εξής οδηγίες.

  • Σε αντίθεση με την κατάσταση που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, η κατάσταση στο Μάτι εξομαλύνεται και το γενικότερο κλίμα βελτιώνεται.
  • Ολοι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και στήριξης των πληγέντων, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.
  • Η βασική αιτία της καταστροφής στο Μάτι είναι τα αυθαίρετα. Γι’ αυτό και η «επιχείρηση μπουλντόζα» πρέπει να στηριχθεί από όλους.
  • Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη.
  • Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, να λέτε ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει αποκλείσει και ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται παραιτήσεις αρμοδίων.
  • Ολοι είναι απέναντί μας. Η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ενωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει.
  • Οι εκλογές δεν έχουν χαθεί και μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι.
  • Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της.
  • Αν σας λένε αυτά που λέει ο Αδωνις, να λέτε ότι ο Αδωνις θα κάτσει στο σκαμνί.
  • Θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή