Βρετανός πολίτης ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο

Βρετανός πολίτης ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρετανός πολίτης που ήρθε από ξένη χώρα είναι ο άνδρας που το πρωί της Τρίτης έριξε το αυτοκίνητό του στην περίφραξη του βρετανικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Ασφαλείας Μπεν Ουάλας.

«Είναι Βρετανός υπήκοος» είπε ο Ουάλας στο BBC. «Ήλθε καταρχάς από άλλη χώρα. Το περιστατικό αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή ως τρομοκρατικό και δεν το έχουμε πλήρως επιβεβαιώσει αυτό» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά της, η αστυνομία ανέφερε ότι πραγματοποίησε έρευνες σε δύο διευθύνσεις στο Μπέρμιγχαμ και σε ένα κτίριο στο Νότινγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, σε σχέση με το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ο οδηγός του οχήματος είναι 29 ετών.

Δεν υπήρξαν επιπλέον συλλήψεις, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση των αρχών.

Στο μεταξύ βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τη στιγμή που αυτοκίνητο το πέφτει στα οδοφράγματα περιμετρικά του κοινοβουλίου του Λονδίνου, τραυματίζοντας αρκετούς περαστικούς.

Άμεσα αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το αυτοκίνητο και προχώρησαν στη σύλληψη του οδηγού.

«Αν και δεν αποκλείουμε τίποτε, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ηγείται της έρευνας στο περιστατικό του Γουέστμινστερ», σημείωνε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Βρετανός πολίτης ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο-1

«Στις 07.37 σήμερα ένα αυτοκίνητο συγκρούσθηκε με τις μπάρες μπροστά από το κοινοβούλιο. Ο οδηγός συνελήφθη από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Πολλοί πεζοί τραυματίσθηκαν», πρόσθεσε παράλληλα στην αρχική ενημέρωσή της.

Λίγο αργότερα, ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας Νιλ Μπασού ανακοίνωσε ότι το συμβάν έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο φαίνεται ότι είναι σκόπιμη ενέργεια και αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό περιστατικό.

Στο όχημα o δράστης ήταν μόνος, ενώ δεν εντοπίστηκαν όπλα.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, καταγράφει την πορεία του οχήματος:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή