Η Iνδία θα στείλει την πρώτη της επανδρωμένη αποστολή στο Διάστημα

Η Iνδία θα στείλει την πρώτη της επανδρωμένη αποστολή στο Διάστημα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ινδία θα γίνει η τέταρτη χώρα στον κόσμο που θα στείλει ανθρώπους στο Διάστημα, καθώς προγραμματίζει μια τέτοια αποστολή έως το 2022, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι σε ομιλία του με αφορμή την 72η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας.

Μιλώντας από το ιστορικό «Κόκκινο Οχυρό» στο Δελχί, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έως το 2022 η σημαία της Ινδίας θα φτάσει στο Διάστημα. Θα είναι η τέταρτη χώρα η οποία θα στείλει ανθρώπους στο Διάστημα μετά τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα.

Στην τελευταία του ομιλία του για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας πριν από τις βουλευτικές εκλογές στις αρχές του επόμενου έτους, ο Μόντι ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα σύστημα ιατρικής ασφάλισης για τους φτωχούς από τις 25 Σεπτεμβρίου.

«Είναι πια καιρός να διασφαλίσουμε ότι οι φτωχοί στην Ινδία θα έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλής ποιότητας και προσιτή σε όλους», ανέφερε ο Μόντι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή