Κονιόρδου: Στις τοπικές εφορίες του υπουργείου η αδειοδότηση κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους

Κονιόρδου: Στις τοπικές εφορίες του υπουργείου η αδειοδότηση κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τοπικές εφορίες του υπουργείου Πολιτισμού αναλαμβάνουν τις αδειοδοτήσης κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους, εκτός αν πρόκειται για αρχαιολογικά μνημεία ενταγμένα στην Unesco, όπως ανακοίνωσε ηυπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

«Για να αποσυμφορηθεί το ΚΑΣ από το πλήθος αιτήσεων αδειοδότησης θα αναλαμβάνουν οι τοπικές εφορίες του υπουργείου Πολιτισμού εκτός κι αν πρόκειται για μεγάλα αρχαιολογικά μνημεία ενταγμένα στην Unesco, όπως για παράδειγμα η Ακρόπολη ή σε περίπτωση μικτών προτάσεων π.χ αίτημα για άδεια κινηματογράφησης σε Σούνιο, Ακρόπολη, Ελευσίνα κ.ά», τόνισε η υπουργός μιλώντας στο epsilon tv, ενώ αναφορικά με τα γυρίσματα της ταινίας «Mamma Mia» υπογράμμισε:

«Οι παραγωγοί του "mamma Μιa" δεν έκαναν ποτέ αίτημα στην Ελλάδα για να κάνουν γυρίσματα στον ελληνικό χώρο καθώς προτίμησαν από την πρώτη στιγμή την Κροατία».

Αναφορικά με τη θεσμοθέτηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σημείωσε:

«Εφαρμόζεται σε 11 αρχαιολογικούς χώρους στην επικράτεια. Πάνω από 500.000 επισκέψεις (504.410) καταγράφηκαν τον πρώτο μήνα λειτουργίας του eticket (στις 5/7/2018 λειτούργησε στην Ακρόπολη, στις 3/7/2018 είχε λειτουργήσει στην Κνωσό και στο ΑΜΗ και στις 2/7/2018 στην Αρχ. Μεσσήνη)Το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο σε μόλις ένα μήνα απέφερε 9.323.666 ευρώ έσοδα και μετά από δύο μόλις βδομάδες διαδικτυακής παρουσίας μετράμε 143.995 ευρώ έσοδα από πωλήσεις εισιτηρίων στο Internet. Τώρα θα ξεκινήσει το διαφημιστικό σποτ του ηλεκτρονικού εισιτηρίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή