Η πολιτική αυτονόμηση της Μελάνια καλύπτει τα κενά του προέδρου

Η πολιτική αυτονόμηση της Μελάνια καλύπτει τα κενά του προέδρου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΡΙΛΑΝΤ. Προειδοποίηση απηύθυνε χθες η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ για τις καταστρεπτικές πτυχές των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, τη στιγμή που ο σύζυγός της, πρόεδρος Τραμπ εξαπέλυε νέα ομοβροντία, μέσω Twitter, κατά του πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν, χαρακτηρίζοντάς τον «τον χειρότερο επικεφαλής της υπηρεσίας στην ιστορία της».

Μιλώντας τη Δευτέρα σε σύνοδο κορυφής κατά του εκφοβισμού (bullying) στο Μέριλαντ, η κ. Τραμπ είπε: «Ας μην κρυβόμαστε. Τα περισσότερα παιδιά είναι πιο ενήμερα για τα οφέλη και τους κινδύνους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ό,τι οι ενήλικοι. Στη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ζωής των παιδιών μας. Μπορούν να αξιοποιηθούν με θετικό τρόπο, αλλά μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικά και βλαβερά εάν χρησιμοποιηθούν εσφαλμένα».

Η Μελάνια Τραμπ δίνει σχεδόν καθημερινά πλέον δείγματα πολιτικής αυτονόμησης από τον σύζυγό της, παρότι επικριτές του προέδρου Τραμπ χαρακτηρίζουν τις πρωτοβουλίες αυτές «προσεκτικά ενορχηστρωμένες» εκστρατείες δημοσίων σχέσεων προς όφελος του Τραμπ.

Η Μελάνια είχε δημοσιεύσει επαινετικό σχόλιο για τον μπασκετμπολίστα Λεμπρόν Τζέιμς μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος Τραμπ τον είχε εξυβρίσει στο Twitter. Τον Ιούνιο, η Μελάνια Τραμπ είχε δηλώσει ότι απεχθάνεται να βλέπει παιδιά να χωρίζονται από τις οικογένειές τους, καταδικάζοντας εμμέσως πλην σαφώς την πολιτική χωρισμού παράτυπων μεταναστών από τα ανήλικα παιδιά τους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ προγραμματίζει, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της στον Λευκό Οίκο, περιοδεία σε αφρικανικές χώρες, όπου ελπίζει να ενημερωθεί από κοντά για τα προβλήματα των παιδιών της ηπείρου και να ηγηθεί πρωτοβουλιών για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στις χώρες αυτές.

Θα είναι το πρώτο ταξίδι της κ. Τραμπ στην Αφρική, ενώ, σύμφωνα με πηγές του Λευκού Οίκου, δεν θα συνοδεύεται από τον σύζυγό της. Η Μελάνια Τραμπ έχει πραγματοποιήσει ως Πρώτη Κυρία μόνον ένα, μονοήμερο, ταξίδι στο εξωτερικό χωρίς τον σύζυγό της, μεταβαίνοντας στο Τορόντο, όπου παρευρέθηκε σε αγώνες τραυματιών βετεράνων, υπό την αιγίδα του πρίγκιπα Χάρι της Αγγλίας.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε προκαλέσει σάλο εξαιτίας της διαρροής ιδιωτικών δηλώσεών του, στις οποίες χαρακτήριζε τις αφρικανικές χώρες «τόπους περιττωμάτων». Το ταξίδι της Μελάνια Τραμπ σε χώρες της Αφρικής εντάσσεται έτσι σε «εκστρατεία γοητείας» με στόχο τις περιοχές αυτές.

«Ανυπομονώ να υπογραμμίσω το επιτυχημένο ανθρωπιστικό έργο και τα σημαντικά αναπτυξιακά προγράμματα που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ σε πολλές από τις χώρες της Αφρικής. Είμαστε μέλη μιας παγκόσμιας κοινωνίας και εκτιμώ ότι μέσω του ανοικτού διαλόγου και της ανταλλαγής ιδεών θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε ο ένας από τον άλλον», είπε η κ. Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή