Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: Αντέδρασε και επικράτησε

Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: Αντέδρασε και επικράτησε

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μαέστρος Κώστας Φορτούνης κρατούσε την μπαγκέτα και ο Ολυμπιακός, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, επικράτησε χθες βράδυ της Μπέρνλι με 3-1 στο «Καραϊσκάκης» και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Βεβαίως, η ρεβάνς της Πέμπτης στην Αγγλία κρύβει παγίδες, αλλά η ομάδα του Πειραιά απέδειξε πως έχει τον τρόπο να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αιφνιδίασε με τις επιλογές του, καθώς κατέληξε στην ενδεκάδα των δύο αγώνων με τη Λουκέρνη, του 3ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Κάτω από την εστία είχε τον Γιαννιώτη, ακραίους αμυντικούς τους Ελαμπντελαουί, Τσιμίκα, στόπερ τους Μιράντα, Βούκοβιτς, αμυντικούς μέσους τους Καμαρά, Μπουχαλάκη, εξτρέμ τους Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλο, επιτελικό μέσο τον Φορτούνη και τον Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Στον πάγκο είχε για πρώτη φορά τον Νάτχο, μαζί με τους Χουτεσιώτη, Φετφατζίδη, Ανσαριφάρντ, Βρουσάι, Τοροσίδη και Σισέ. Εκτός 18άδας έμειναν τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, ο Γκιγιέρμε και ο Χασάν, καθώς και ο Μεριά.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλουν το παιχνίδι τους. Οι μεν παίκτες της Μπέρνλι φιλοδοξούσαν να περάσουν την μπάλα στην επίθεση με ψηλές πάσες, βάζοντας παράλληλα πολλή δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες. Από την άλλη πλευρά, οι «ερυθρόλευκοι» επιχειρούσαν με την μπάλα κάτω να ανοίξουν διαδρόμους προς την εστία του Χίτον.

Κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη στο 19΄. Εξι λεπτά αργότερα, ο Σλοβένος διαιτητής Σλάβο Βίντσιτς αρνήθηκε πέναλτι σε τράβηγμα του Ποντένσε στη μεγάλη περιοχή. Και στην επόμενη φάση, χρέωσε με αυστηρό πέναλτι τον Καμαρά σε μαρκάρισμά του από πίσω στον Γουντ, ο οποίος το εκτέλεσε εύστοχα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οσο κυλούσε ο χρόνος, ο Βίνσιτς δημιουργούσε έντονο εκνευρισμό στους παίκτες του Μαρτίνς με τις αποφάσεις του, επιτρέποντας το σκληρό έως και αντιαθλητικό παιχνίδι των ποδοσφαιριστών της αγγλικής ομάδας.

Μάλιστα, λίγο πριν από τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών, οι «Πειραιώτες» ζήτησαν δεύτερο πέναλτι σε χέρι του Γουόρντ, με τον Σλοβένο διαιτητή να το αρνείται και να χρεώνει με κίτρινη τον Χριστοδουλόπουλο για διαμαρτυρία, απειλώντας παράλληλα τον Πορτογάλο τεχνικό με αποβολή.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και, έχοντας ανακτήσει την αυτοσυγκέντρωσή τους, άσκησαν εντονότατη πίεση στην Μπέρνλι. Στο 48΄ και ύστερα από φάουλ του Φορτούνη, με κεφαλιά ο Μπουχαλάκης έδωσε ξανά το προβάδισμα στο σκορ στον Ολυμπιακό.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας, ο Γκίμπσον σταμάτησε με το χέρι δυνατό σουτ του Καμαρά. Αυτή τη φορά, ο διαιτητής έδωσε το ξεκάθαρο πέναλτι, τιμωρώντας με δεύτερη κίτρινη τον Γκίμπσον. Ο Φορτούνης το εκτέλεσε εύστοχα πανηγυρίζοντας το 3-1.

Με αριθμητικό πλεονέκτημα στο τελευταίο τρίτο του αγώνα, η ομάδα του Πειραιά αναζήτησε και άλλο γκολ. Παίζοντας στο μισό γήπεδο την Μπέρνλι, δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει και τέταρτο τέρμα.

«Ξέραμε πως θα παίζαμε με μία δυνατή ομάδα, πολύ καλά συγκροτημένη, όπως είναι κάθε αγγλική ομάδα. Αντί να δοθεί πέναλτι στον Ποντένσε, δόθηκε στην Μπέρνλι. Στο ημίχρονο είπαμε να αποκτήσουμε πάλι τον έλεγχο της συμπεριφοράς μας και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι μας. Τα καταφέραμε και για αυτό φθάσαμε στη νίκη. Ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα», τόνισε ο Μαρτίνς μετά το τέλος του αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος (84΄ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης (88΄ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Μπάρντσλεϊ, Γκίμπσον, Λονγκ, Γουόρντ (66΄ Λένον), Κορκ, Χέντρικ, Τέιλορ, Γκούντμουντσον (76΄ Βόουκς), Γουντ (62΄ Ταρκόβσκι), Μπαρνς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή