Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υδρα – Αποχωρούν μαζικά από το νησί οι τουρίστες (φωτογραφίες)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υδρα – Αποχωρούν μαζικά από το νησί οι τουρίστες (φωτογραφίες)

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις επόμενες δύο με τρεις ώρες αναμένεται, με την τοποθέτηση των τριών γεννητριών που έφτασαν στην Υδρα, να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση του νησιού.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος οι τρεις γεννήτριες έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού για ρεύμα, αλλά και να εξασφαλίσουν την λειτουργία του εργοστασίου αφαλάτωσης, ώστε να αποκατασταθεί και το πρόβλημα υδροδότησης.

Επιπλέον σημείωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης που υπέστη το υποθαλάσσιο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί το νησί. Εκτίμησε ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί σύντομα καθώς έχει εντοπιστεί κοντά στις ακτές του νησιού.

Υπενθυμίζεται ο Δήμος Υδρας κηρύχθηκε, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατόπιν αιτήματος του δημάρχου του νησιού, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή ρεύματος.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υδρα – Αποχωρούν μαζικά από το νησί οι τουρίστες (φωτογραφίες)-1

«Φεύγουν οι επισκέπτες από το νησί»

«Οι επισκέπτες φεύγουν μαζικά από το νησί, ενώ, όχι μόνο ζητούν τα χρήματά τους πίσω αλλά ζητούν επιπλέον και αποζημιώσεις γιατί χάλασαν οι διακοπές τους» λέει η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού Μαρία Κλαδάκη στο kathimerini.gr. Προαναγγέλλει μάλιστα προσφύγη στη δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου από πλεύρας της Ενωσης Ξενοδόχων.

Για τραγική κατάσταση κάνουν λόγο οι επιχειρηματίες του νησιού, καθώς όπως λένε δεν μπορούν να κρατήσουν τους τουρίστες στο νησί. «Δεν λειτουργούν εστιατόρια, ΑΤΜ, τίποτα. Τα μαζεύουν για να φύγουν» λένε χαρακτηριστικά.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υδρα – Αποχωρούν μαζικά από το νησί οι τουρίστες (φωτογραφίες)-2
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υδρα – Αποχωρούν μαζικά από το νησί οι τουρίστες (φωτογραφίες)-3
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υδρα – Αποχωρούν μαζικά από το νησί οι τουρίστες (φωτογραφίες)-4

Ο Δήμαρχος Υδρας από την πλευρά του, εκτίμησε ότι μετά το μεσημέρι θα αρχίσουν να αποκαθίστανται τα προβλήματα στο νησί ενώ ο ίδιος σημειώνει ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΔΕΔΔΗΕ το μπλακ-άουτ οφείλεται στο υποθαλάσσιο καλώδιο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υδρα – Αποχωρούν μαζικά από το νησί οι τουρίστες (φωτογραφίες)-5

Πλήρης συσκότιση χθες το βράδυ στο νησί – Φωτογραφία από Twitter

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υδρα – Αποχωρούν μαζικά από το νησί οι τουρίστες (φωτογραφίες)-6

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή