ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Xρηστίδης: Οποια πρόσωπα και να βάλει η κυβέρνηση, η πολιτική επιλογή του κ. Τσίπρα είναι πολιτική αποτυχίας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τον επικείμενο ανασχηματισμό και τη νέα ακτιβιστική ενέργεια του Ρουβίκωνα σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι όποια πρόσωπα και να βάλει η κυβέρνηση, η πολιτική επιλογή του κ. Τσίπρα είναι πολιτική αποτυχίας», υπογράμμισε μιλώντας στον ρ/φ Αθήνα 9,84 σχετικά με τις κυοφορούμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα τονίζοντας ότι «δεν τίθεται θέμα ανασύστασης του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, φεύγει. Με το διάγγελμα της Ιθάκης ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε την πορεία της κυβέρνησής του, το ζήτημα είναι οι πολίτες να ακούσουν μία πραγματικά προοδευτική πρόταση».

Για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι θα καταθέσει σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, την πρότασή του, τη Δευτέρα, 3 Σεπτέμβρη στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Και μία εβδομάδα μετά, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Φώφη Γεννηματά θα καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, γύρω από το πώς η Ελλάδα θα αφήσει πίσω της οριστικά μία κρίση που θα μπορούσε να έχει τελειώσει πολύ νωρίτερα εάν η Νέα Δημοκρατία κι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαζαν πλάτη στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών.

Όπως είπε ο κ. Χρηστίδης, η περίοδος του αντιμνημονίου της Νέας Δημοκρατίας στοίχισε στη χώρα, ενώ αντιθέτως όλες οι πολιτικές δυνάμεις έπρεπε να έχουν βάλει πλάτη γιατί υπήρχε η ανάγκη να σηματοδοτήσουμε προς τα έξω ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι στο ύψος των περιστάσεων. «Δεν έγινε αυτό κι αυτό μας στοίχισε πολύ περισσότερα χρόνια από όσο θα έπρεπε κι από ό,τι οφείλαμε να ζήσουμε σε δύσκολη κατάσταση. Αυτό το οποίο έγινε και στην Πορτογαλία και στην Κύπρο, προγράμματα τα οποία κράτησαν το πολύ τρία χρόνια, θα μπορούσε να έχει συμβεί και στην πατρίδα μας, εάν κάποιοι δεν έστηναν τις Πλατείες των Αγανακτισμένων, δεν έλεγαν ότι θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν κ.λπ.».

Για τη νέα δράση του Ρουβίκωνα ο Παύλος Χρηστίδης σχολίασε: «Ο μοναδικός στην Ελλάδα ο οποίος κάνει καθαρή έξοδο είναι ο “Ρουβίκωνας”. Μπαίνει όπου κι όποτε θέλει και δεν τον ενοχλεί κανένας κατά τη διάρκεια της εξόδου από τις πρεσβείες, τα δημόσια κτίρια κι από όπου επιλέγει να κάνει τις κινήσεις αυτές.

Από την πρώτη φορά που είχε μπει στη Βουλή κι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, έχουμε επισημάνει ότι είναι ένα λάθος μήνυμα το οποίο δημιουργεί πολλά προβλήματα. Η κυβέρνηση αυτή κρίνεται κι από αυτό, δεν τα πηγαίνει καλά στην Προστασία του Πολίτη κι αντιμετωπίζει τον “Ρουβίκωνα” με ειδικό τρόπο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ