ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Για μεροληψία εις βάρος του κατηγορεί τη Google o Τραμπ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε σήμερα τις κατηγορίες περί πολιτικών κινήτρων στη λειτουργία της μηχανής αναζήτησης της η Google, τις οποίες εξαπέλυσε εναντίον της ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Όταν οι χρήστες πληκτρολογούν ερωτήσεις στη μπάρα αναζήτησης, ο στόχος μας είναι να διασφαλίζουμε ότι θα λάβουν τις πιο σχετικές απαντήσεις σε λίγα δευτερόλεπτα», ανέφερε η Google στη σχετική ανακοίνωση της, διευκρινίζοντας ότι «η αναζήτηση δεν χρησιμοποιείται για να θέσει κάποια πολιτική ατζέντα και δεν προκαταλαμβάνουμε τα αποτελέσματά μας υπέρ οποιασδήποτε πολιτικής ιδεολογίας». Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι κάθε χρόνο βελτιώνονται οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται στη μηχανή αναζήτησης, ώστε να διασφαλίζεται ότι θα εμφανίζεται «υψηλής ποιότητας περιεχόμενο», το οποίο θα ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις των χρηστών.

Νωρίτερα σήμερα, με κοινοποιήσεις του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η μηχανή αναζήτησης της Google είναι ρυθμισμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκρύπτει τις «θετικές ειδήσεις» που αφορούν τον ίδιο και την κυβέρνηση του, προβάλλοντας μόνο τις «αρνητικές» και «κακές».

Πιο συγκεκριμένα, ο Τραμπ υποστήριξε ότι η Google κρύβει τα δημοσιεύματα των «δίκαιων ΜΜΕ», κάτι το οποίο συνειδητοποίησε ενώ έκανε αναζήτηση στο Google και πληκρολόγησε τις λέξεις «Trump News», λαμβάνοντας ακολούθως «μεροληπτικά» αποτελέσματα και κυρίως επικριτικές ειδήσεις για τον ίδιο.

«Είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση και θα την αντιμετωπίσουμε», προσέθεσε στην κοινοποίηση του, χωρίς όμως να δώσει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του, ή να διευκρινίσει σε ποιες ενέργειες μπορεί να προβεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Τραμπ, το 96% των αποτελεσμάτων προέρχονταν από «Εθνικά Μέσα Ενημέρωσης της Αριστεράς», κάτι το οποίο χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνο». «Η Google και άλλοι αποσιωπούν τις φωνές των Συντηρητικών και κρύβουν τις θετικές πληροφορίες. Ελέγχουν τι μπορούμε να δούμε ή όχι», επέμεινε.

Η επίθεση αυτή, εναντίον μιας από τις δημοφιλέστερες διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης παγκοσμίως, εντάσσεται στη γενικότερη τακτική του εναντίον των ιστοτόπων κοινωνικών δικτύωσης που θεωρεί ότι μεροληπτούν σε βάρος των Συντηρητικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ