Σε καραντίνα όλες οι φυλακές της Πενσυλβάνια

Σε καραντίνα όλες οι φυλακές της Πενσυλβάνια

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καραντίνα έχουν θέσει όλες τις εγκαταστάσεις των σωφρονιστικών τους ιδρυμάτων οι αρμόδιες αρχές της Πενσυλβάνια μετά από αναφορές του προσωπικού ότι αρρώστησε από άγνωστες ουσίες σε διάστημα μερικών εβδομάδων. 

Ανάλογο περιστατικό έκτακτης ανάγκης σημείωθηκε και σε φυλακή του Οχάιο. «Σε είκοσι αξιωματικούς και κρατουμένους στις φυλακές «Ross Correctional Institution» του Οχάιο παρουσιάστηκαν συμπτώματα πιθανώς υπερβολικής δόσης οπιοειδών. «Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του προσωπικού μας», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση των αρχών. 

«Η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι η πρώτη μας έννοια», είπε ο γραμματέας του αρμόδιου τμήματος, John Wetzel. «Οι φυλακές της πολιτείας μας, ειδικά εκείνες του δυτικού τμήματος του κράτους, αντιμετώπισαν πρόσφατα περιστατικά στα οποία οι εργαζόμενοι έχουν αρρωστήσει. Πρέπει να διερευνήσουμε την υπόθεση μέχρι τέλους». 

Στο πλαίσιο αυτό, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν το άμεσο κλείσιμο των φυλακών, αλλά και των τμημάτων επικοινωνίας μέχρι νεοτέρας. «Η χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, ειδικών γαντιών είναι υποχρεωτική για όλους τους υπαλλήλους», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση. 

«Ολα τα θεσμικά όργανα θα λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση για την καλύτερη γνώση της κατάστασης. Απαγορεύονται οι επισκέψεις για όλο το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η καραντίνα», συμπληρώνεται. 

«Εφιστούμε την προσοχή του προσωπικού για ότι νέο εισέρχεται στην φυλακή. Το εν λόγω σωφρονιστικό ίδρυμα δεν είναι μόνο στη μάχη κατά των παράνομων ουσιών», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή