Champions League:Ομιλοι αμφίρροποι, με φαβορί και… αδιάφοροι

Champions League:Ομιλοι αμφίρροποι, με φαβορί και… αδιάφοροι

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακά παιχνίδια προσφέρουν οι όμιλοι του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, με πιο αμφίρροπο όμιλο όλων τον 3ο, όπου «συνωστίζονται» η Παρί Σεν Ζερμέν, η Νάπολι, η Λίβερπουλ και ο Ερυθρός Αστέρας. Η σερβική ομάδα ήταν αναμφίβολα η πιο άτυχη του τέταρτου γκρουπ δυναμικότητας, καθώς οι τρεις αντίπαλες ομάδες διακρίνονται για το επιθετικό παιχνίδι τους, το ταλέντο, αλλά και το μεγάλο κίνητρο της διάκρισης, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας αντιπαραβάλλει μία από τις πιο «καυτές» έδρες της Ευρώπης. Ονόματα όπως αυτά των Κιλιάν Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Καβάνι, Σαλάχ, Μανέ, Ισνίνιε και Μέρτενς θα βρίσκονται αντιμέτωποι συνεχώς μέχρι τον Δεκέμβριο σε έναν όμιλο που τίποτα δεν μπορεί να προβλεφθεί με σιγουριά.

Εντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο 2ος όμιλος, με τη συμμετοχή της Μπαρτσελόνα, της Τότεναμ και της Αϊντχόβεν, που είχαν την ατυχία να «πέσουν» πάνω στην ισχυρότερη ομάδα του τέταρτου γκρουπ δυναμικότητας, Ιντερ. Η ιδιαιτέρως ενισχυμένη Μπαρτσελόνα θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης, ιδίως μετά τον περυσινό οδυνηρό αποκλεισμό από τη Ρόμα με το βαρύ 3-0 στη ρεβάνς του 4-1 της Βαρκελώνης. Η Τότεναμ θα μπει τους επόμενους μήνες στο νέο γήπεδό της, δεν απέκτησε κανέναν ποδοσφαιριστή στη μεταγραφική περίοδο, αλλά διαθέτει εντυπωσιακό ρόστερ, με κορυφαίο ποδοσφαιριστή τον Χάρι Κέιν. Την προηγούμενη Δευτέρα, συνέτριψε με 3-0 εκτός έδρας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει κερδίσει και τα τρία παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής για την Πρέμιερ Λιγκ. Η Ιντερ απέκτησε πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές, επιστρέφοντας ύστερα από αρκετό καιρό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και η πρόκληση είναι σαφέστατα πολύ μεγάλη. Η Αϊντχόβεν κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα και αποτελεί πολύ καλή ομάδα, πρωταγωνιστώντας διαρκώς στο πρωτάθλημα της χώρας της, με συνεχή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Λόγω ονομάτων, αλλά και της επικείμενης επιστροφής του Ρονάλντο ως ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους στο Μάντσεστερ, ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο 8ος όμιλος με τη συμμετοχή της πρωταθλήτριας Ιταλίας, της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο, της Βαλένθια, αλλά και της πρωτοεμφανιζόμενης στη διοργάνωση Γιουνγκ Μπόις. Η Γιουβέντους στοχεύει στην κατάκτηση του τροπαίου και για αυτό απέκτησε τον Πορτογάλο σούπερ σταρ, ενώ το απογοητευτικό ξεκίνημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο αγγλικό πρωτάθλημα δεν σημαίνει πως δεν θα παραταχθεί ιδιαιτέρως ανταγωνιστική στη φάση των ομίλων. Πιο αδύναμος όμιλος είναι ο 4ος, εκεί όπου θα αναμετρηθούν οι Λοκομοτίβ Μ., Πόρτο, Σάλκε και Γκαλατάσαραϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή