ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει στην αγορά των ρωσικών S-400 o Ερντογάν

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Εξοπλιστικά, Τουρκία

Η Τουρκία χρειάζεται τις ρωσικής κατασκευής συστοιχίες πυραύλων εδάφους - αέρος S-400 και θα τις προμηθευθεί το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε σήμερα κατά την ομιλία που εκφώνησε στη διάρκεια τελετής αποφοίτησης αξιωματικών του στρατού, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανησυχία πως η σχεδιαζόμενη από τη σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ Τουρκία ανάπτυξη των S-400 μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια ορισμένων αμερικανικής κατασκευής όπλων και άλλων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία, περιλαμβανομένων των αεριωθουμένων F-35.

Παράλληλα, τόνισε πως η Τουρκία χρειάζεται επίσης τα μαχητικά F-35 και θα συνεχίσει να πληρώνει τις δόσεις της για να τα προμηθευθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά θα προμηθευθεί αεριωθούμενα από αλλού αν οι ΗΠΑ σταματήσουν την παράδοση των μαχητικών αεροπλάνων F-35.

«Η αστάθεια της λίρας θα παρέλθει»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πτώση της τουρκικής λίρας τονίζοντας πως το εθνικό τους νόμισμα έχει γίνει στόχος μιας επιχείρησης. Πρόσθεσε δε, πωςι η Τουρκία θα συντρίψει την επίθεση που δέχεται και η αστάθεια του νομίσματος θα παρέλθει.

Η Τουρκία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ως απάντηση στην πτώση της ισοτιμίας της λίρας και αρχίζει να βλέπει συγκεκριμένα αποτελέσματα από τα μέτρα αυτά, κατέληξε ο Ερντογάν. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ