«Θύελλα» μετά τη μήνυση Βαξεβάνη σε Ζαχαράκη

«Θύελλα» μετά τη μήνυση Βαξεβάνη σε Ζαχαράκη

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντιπαράθεση κυβέρνησης – Πειραιώς για την υπόθεση, ενώ η κ. Ζαχαράκη αποχώρησε από τα γραφεία του κόμματος λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Κατά την αποχώρησή της, δήλωσε ότι «Έχει βγει επίσημη ανακοίνωση του κόμματος» και πως «για την ταλαιπωρία που περίμεναν όλοι μέχρι τέτοια ώρα, οι τελευταίοι που ευθυνόμαστε είμαστε εμείς».

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ' εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου», ανακοίνωσε η ΝΔ το βράδυ της Δευτέρας.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς. Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι η Αστυνομία έχει πάει μέχρι στιγμής δύο φορές στα γραφεία της Πειραιώς αναζητώντας την κ. Ζαχαράκη η οποία απουσίαζε και με εντολή του προέδρου μετέβη στα γραφεία του κόμματος.

Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι η κ. Ζαχαράκη δεν είναι βουλευτής και επομένως δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία. Ο ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ολγα Γεροβασίλη υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προισταμένης της Αστυνομίας και την ενημέρωσε ότι η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί.

Τι απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει», απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην τοποθέτηση της ΝΔ.

Ταυτόχρονα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο καλεί την ΝΔ «να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και επισημαίνει ότι «δεν θα την ακολουθήσει στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια. Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Σε ανταπάντησή της, η ΝΔ υπογραμμίζει: 

«Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης. Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σε υστερόγραφό της, η Πειραιώς προσθέτει: «Παραπέμπουμε την κ. Γεροβασίλη σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Σε αυτό ο 'ιδιώτης' Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή