Προετοιμασία – εξπρές και επιστροφές στην εθνική μπάσκετ

Προετοιμασία – εξπρές και επιστροφές στην εθνική μπάσκετ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας που αρχίζει σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο και θα έχει τη μορφή «εξπρές», λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων, ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Σερβία (13/9) για τη δεύτερη προκριματική φάση του Παγκοσμίου 2019, δεκατέσσερις διεθνείς παίκτες θα τεθούν στη διάθεση του προπονητή Θανάση Σκουρτόπουλου. Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ομάδας αναμένεται να αυξηθεί από την επιστροφή των παικτών του Παναθηναϊκού (Καλάθης, Θ. Αντετοκούνμπο, Μήτογλου, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης), του Ολυμπιακού (Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης) και της Φενέρμπαχτσε (Σλούκας), καθώς είχαν δεσμευτεί από την Ευρωλίγκα, λόγω της χρονικής ταύτισης του προγράμματος της ιδιωτικής διοργάνωσης με τα προκριματικά παιχνίδια του Μουντομπάσκετ.

Τη φανέλα της Εθνικής θα φορέσει ξανά ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ενώ από τον «κορμό» των παικτών που διατήρησαν αήττητο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην πρώτη προκριματική φάση, ο Σκουρτόπουλος διατήρησε τους Μπουρούση, Βασιλόπουλο, Λαρεντζάκη και Μαργαρίτη.

• Ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα του Αρη στην Πορταριά με 84-60 στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας. Πρωταγωνιστές για τους «πράσινους» οι Τζέιμς Γκιστ (11), Στεφάν Λάσμε (7) και Ιωάννης Παπαπέτρου (13).

• Τις συμφωνίες τριών εκ των πέντε Αμερικανών παικτών που είχε κάνει πριν απ’ έναν μήνα, ενεργοποίησε ο Πανιώνιος και αναμένει την ενσωμάτωσή τους στην προετοιμασία μέχρι την Κυριακή, ενώ ανανεώθηκε η συνεργασία με τον Νίκο Δίπλαρο για δεύτερη περίοδο. Στο Ρέθυμνο, ο Αμερικανός σέντερ (28 χρ., 2,06) Κιθ Κλάντον που έπαιξε στον ΠΑΟΚ (2016-17), αντικατέστησε τον Ακόλντα Μάνιαγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή