Κακή βραδιά της Εθνικής και του Σκίμπε

Κακή βραδιά της Εθνικής και του Σκίμπε

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη της ήττα στο Nations League γνώρισε η εθνική μας ομάδα από την Ουγγαρία με 2-1 στη Βουδαπέστη, για τον 2ο όμιλο της 3ης κατηγορίας. Ετσι, απέτυχε να κάνει το «δύο στα δύο», μετά τη νίκη της στην Εσθονία με 1-0 στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Φινλανδία επικράτησε εντός έδρας της Εσθονίας με 1-0 και βρίσκεται στην 1η θέση, καθώς στην πρώτη αγωνιστική είχε νικήσει την Ουγγαρία επίσης με 1-0.

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο αγώνα στην Εσθονία, ο Μίκαελ Σκίμπε προχώρησε σε τρεις αλλαγές, που δεν του βγήκαν. Ο Τζαβέλλας, ο Χριστοδουλόπουλος και ο Δώνης πήραν τη θέση του Λυκογιάννη, του Μάνταλου και του Μήτρογλου αντίστοιχα. Σε σύστημα 4-2-3-1, ο Μπάρκας χρησιμοποιήθηκε κάτω από την εστία, οι Τοροσίδης και Τζαβέλλας στα άκρα της άμυνας, οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος σε ρόλο στόπερ έχοντας μπροστά τους δύο αμυντικούς μέσους, τον Κουρμπέλη και τον Μπουχαλάκη. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Δώνης και μεσοεπιθετικοί οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης και Πέλκας.

Η ελληνική ομάδα είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα για να προηγηθεί με σουτ του Φορτούνη στο 10΄. Ωστόσο, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκουλάσι. Πέντε λεπτά αργότερα η Ουγγαρία ύστερα από ταχύτατη αλλαγή της μπάλας άνοιξε το σκορ με γκολ του Ρόλαντ Σάλαϊ. Η ισοφάριση ήρθε άμεσα για την Εθνική Ελλάδας.

Στο 18΄ ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ και με κεφαλιά ο Μανωλάς (από θέση οφσάιντ) έκανε το 1-1, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο. Ακολούθησαν τρεις καλές στιγμές για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με τον Πέλκα στο 23΄, τον Χριστοδουλόπουλο στο 27΄ και τον Μανωλά στο 34΄.

Πολιορκία και γκολ

Ομως, δύο λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι Ούγγροι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ. Σε μία φάση διαρκείας και έπειτα από συνεχόμενα… ριμπάουντ και τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων, με ένα εξαιρετικό σουτ του Κλαϊνχάισλερ παραβιάστηκε ξανά η εστία του Μπάρκα και έγινε το 2-1.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Σκίμπε πέρασε τους Μήτρογλου και Λυκογιάννη στη θέση των Δώνη και Τζαβέλλα. Παράλληλα, μόλις στο 52΄ υποχρεώθηκε να κλείσει τις αλλαγές του, αντικαθιστώντας τον τραυματία Μανωλά με τον Οικονόμου.

Εως και το φινάλε, οι Ελληνες διεθνείς προσπάθησαν να ισοφαρίσουν για δεύτερη φορά στο ματς, αλλά η ανάπτυξη ήταν αργή και προβλέψιμη. Παρ’ όλα αυτά είχε τελικές με τους Τοροσίδη (52΄), Πέλκα (72΄), Φορτούνη (75΄), Παπασταθόπουλο (82΄) και Μήτρογλου στις καθυστερήσεις. Ομως η ισοφάριση δεν ήρθε. Κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Τζαβέλλας, Οικονόμου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκουλάσι, Λανγκ, Καντάρ, Φιόλα, Α. Νάγκι, Α. Σαλάι, Ρ. Σαλάι (69΄ Επελ), Κόβακς (80΄ Πάτκαϊ), Κλαϊνχάισλερ, Ρ. Βάργκα, Μπέσε.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Τοροσίδης, Μανωλάς (52΄ Οικονόμου), Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας (46΄ Λυκογιάννης), Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Φορτούνης, Πέλκας, Χριστοδουλόπουλος, Δώνης (46΄ Μήτρογλου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή