Στόχος, η επιστροφή στην ελίτ της κωπηλασίας και το Τόκιο

Στόχος, η επιστροφή στην ελίτ της κωπηλασίας και το Τόκιο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο να ξαναδείξουν στην παγκόσμια κωπηλασία ότι, παρά το διετές… διαζύγιό τους, παραμένουν στις κορυφαίες του κόσμου θα μπουν σήμερα το πρωί οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη στον κωπηλατικό στίβο της Φιλιπούπολης της Βουλγαρίας, όπου διεξάγεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει και τη συμμετοχή των Αντώνη Παπακωνσταντίνου – Γιάννη Μαρόκο στον τελικό στη δίκωπο, ενώ στους ημιτελικούς του διπλού σκιφ θα αγωνιστούν οι Ντούσκος – Στεργιάκας.

Οι Νικολαΐδου – Ασουμανάκη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, είχαν χάσει στις λεπτομέρειες ένα μετάλλιο και έμειναν στην τέταρτη θέση. Στη συνέχεια, η Σοφία Ασουμανάκη σταμάτησε να ασχολείται με το άθλημα και επικεντρώθηκε στις σπουδές της αλλά η αγάπη της για την κωπηλασία την ώθησε να ξαναμπεί σε βάρκα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα προπονείται μαζί με την παλαιά συναθλήτριά της και φιλοδοξούν στη Βουλγαρία να θέσουν τα θεμέλια που θα της οδηγήσουν, αρχικά, στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας και, στη συνέχεια, θα διεκδικήσουν αυτό που δεν κατάφεραν να κατακτήσουν στο Ρίο. Σήμερα θα πάρουν μέρος στον ημιτελικό του διπλού σκιφ και θα διεκδικήσουν μία από τις τρεις πρώτες θέσεις που δίνουν το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Tη… σκυτάλη από ελληνικής πλευράς θα πάρουν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος που θα διεκδικήσουν μία διάκριση στον τελικό στη δίκωπο άνευ ελαφρών βαρών.

Εκτός ημιτελικών από το διπλό σκιφ (βαρύ) έμειναν οι Ντούσκος-Στεργιάκας. Στον 4ο τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών θα αγωνιστούν οι Γκαϊδατζής – Νικολαΐδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή