Γερμανός ΥΠΕΞ: Προς το συμφέρον μας η ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων

Γερμανός ΥΠΕΞ: Προς το συμφέρον μας η ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ελπίζουμε σε μια ευρωπαϊκή προοπτική για την πΓΔΜ και μάλιστα αξιόπιστη, την οποία και αξίζουν» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας – Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Μιλώντας στην Deutsche Welle ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι «οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη χρονιά» και συνέχισε:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που υπήρξε συμφωνία στη διαμάχη για το όνομα. Το ζητούμενο τώρα είναι να οργανωθεί η αναγκαία πλειοψηφία στο επικείμενο δημοψήφισμα. Και σε αυτό θέλουμε να συνδράμουμε όσο μπορούμε τα Σκόπια».

Κληθείς να σχολιάσει τις προσπάθειες παρέμβασης και άλλων παραγόντων, όπως της Κίνας, των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ο Χάικο Μάας εκτίμησε καταρχήν, ότι οι ίδιοι οι πολίτες της ΠΓΔΜ θέλουν μια ευρωπαϊκή προοπτική:

«Πιστεύω ότι η πολιτιστική εξέλιξη στη χώρα δείχνει ότι το βλέμμα είναι σαφέστατα στραμμένο στην Ευρώπη. Εμείς οι Ευρωπαίοι έχουμε συμφέρον να προσφέρουμε με αξιοπιστία αυτή την προοπτική διότι σε διαφορετική περίπτωση θα ενισχύσουν όντως την επιρροή τους εκεί άλλοι, οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι. Και αυτό σε μια διαφορετική βάση αξιών απ΄ ό,τι η Ευρώπη».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή