Τσάμπιονς Λιγκ – AEK: Η καλή μέρα από το… Αμστερνταμ φαίνεται

Τσάμπιονς Λιγκ – AEK: Η καλή μέρα από το… Αμστερνταμ φαίνεται

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικό ποδαρικό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ επιθυμεί να κάνει η ΑΕΚ, που αντιμετωπίζει τον Αγιαξ απόψε στο Αμστερνταμ στις 19.55. Η Ενωση αγωνίζεται στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» απέναντι στον πολύ ισχυρό και φορμαρισμένο Αίαντα, που αποτελείται από ένα σύνολο έμπειρων και νεαρών ποδοσφαιριστών. Στην κορυφή της επίθεσης, δεσπόζει η παρουσία του Κλάας Γιαν Χούντελααρ που έχει ήδη προλάβει να σκοράρει 10 τέρματα στη σεζόν, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οπως και η ΑΕΚ, έτσι και ο Αγιαξ, που επιστρέφει στη διοργάνωση μετά την περίοδο 2014-2015, έχει εγχώριο ντέρμπι την επόμενη Κυριακή αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Αϊντχόβεν. Πέραν του Χούντελααρ, οι γηπεδούχοι έχουν στην επίθεσή τους τον εξαιρετικό ακραίο Ζίγεχ, αλλά και τον Ντούσαν Ντάντιτς, ενώ στην άμυνα κυριαρχεί η παρουσία του Ντάλεϊ Μπλιντ που επέστρεψε το καλοκαίρι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στα της ΑΕΚ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης φαίνεται να έχει καταλήξει στα 10 από τα 11 πρόσωπα που θα απαρτίζουν τους βασικούς ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας Ελλάδος. Μπάρκας στο τέρμα και Χουλτ, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου και Μπακάκης στην άμυνα. Σιμόες και Γαλανόπουλος στα αμυντικά χαφ, με τους Γκάλο, Μάνταλο, Κλωναρίδη πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Εζεκιέλ Πόνσε. Μία από τις σκέψεις του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι να αγωνιστεί ο Τσόσιτς ή ο Τσιγκρίνσκι ως βασικός και σε αυτή την περίπτωση ο Γκάλο θα μείνει εκτός ενδεκάδας και ο σχηματισμός θα μετατραπεί από 4-4-1-1 σε 3-5-2. Αυτό μάλιστα προέκυψε και από τις δηλώσεις του Ελληνα προπονητή κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, όπου ανέφερε πως «οι συνθήκες μάς αναγκάζουν να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό».

Ο Εβρίτης τεχνικός ανέφερε επίσης πως «ο Αγιαξ είναι μια καλή ομάδα που παίζει πολύ καλά όταν έχει την κατοχή, αλλά έχει και αδυναμίες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και το επιθετικό στυλ των Ολλανδών θα μας δώσει χώρους που πρέπει να εκμεταλλευτούμε». Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος, χαρακτήρισε τη συμμετοχή της ΑΕΚ στους ομίλους ως «δικαίωση», προσθέτοντας πως «η ομάδα θα τα δώσει όλα στο γήπεδο». Ο αρχηγός του Αγιαξ, Ματίας Ντε Λιχτ, είπε πως «η ατμόσφαιρα στο γήπεδο αναμένεται να είναι φανταστική και θα προσπαθήσουμε να ενθουσιάσουμε ακόμα περισσότερο τον κόσμο μας με μια νίκη επί της ΑΕΚ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή