Συνάντηση Μ. Μπόλαρη – Τζ. Πάιατ

Συνάντηση Μ. Μπόλαρη – Τζ. Πάιατ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, δέχθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης γνωριμίας.

Οι συνομιλίες, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, περιστράφηκαν σε επίκαιρα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος Ελλάδας και ΗΠΑ και ανέδειξαν το θετικό momentum των διμερών σχέσεων, τη συναντίληψη σε σειρά ζητημάτων εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος και τις προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο χωρών στον πολιτικό και εμπορικό τομέα.

O Αμερικανός Πρέσβης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέφρασε το ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς να συνεχισθεί ο στρατηγικός διάλογος σε υψηλό επίπεδο, τόνισε την επιτυχημένη διεξαγωγή της φετινής ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ και εξέφρασε την ετοιμότητα της Πρεσβείας και του αμερικανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη να ανταποκριθεί σε προτάσεις συνεργασίας με το ΥΠΕΞ και τις τοπικές Αρχές της Βόρειας Ελλάδας, στους τομείς της θρησκευτικής και πολιτιστικής διπλωματίας, τονίζοντας τον σημαίνοντα ρόλο της χώρας μας για τον διαπολιτισμικό και διαθρησκειακό διάλογο.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του, τόνισε τη σημασία επικοινωνίας των θετικών μηνυμάτων από τη συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ στην επιχειρηματική κοινότητα και το ευρύ κοινό, όπως επιτυχημένα συνέβη με τη ΔΕΘ. Έθιξε, επίσης, θέματα ειδικότερου ελληνικού ενδιαφέροντος, συνυφασμένα με την ελληνική ιστορία και πολιτισμό, την Ορθόδοξη Εκκλησία, τη Δημοκρατία και τον ελληνικό πολιτισμό στην ιστορική του διαχρονία, όπως την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τους κινδύνους ασφαλείας στη Χερσόνησο του Σινά και τη σημασία προστασίας της Ιεράς Μόνης Αγίας Αικατερίνης και την παγκοσμίως αναγνωρισμένη μοναδικότητα του Αγ. Όρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή