Τσαμπιονς Λιγκ – ΑΕΚ: Κατώτερη των περιστάσεων

Τσαμπιονς Λιγκ – ΑΕΚ: Κατώτερη των περιστάσεων

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις για 30 λεπτά… βρέθηκε ουσιαστικά η ΑΕΚ στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» χθες το βράδυ και μοιραία γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από τον Αγιαξ. Εχοντας ήδη εκτός πλάνων τους Λιβάγια, Λόπεζ και Μπακασέτα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την Ενωση με στόχο να ανακόψει το παιχνίδι του «Αίαντα» στον χώρο του κέντρου.

Η πρωταθλήτρια Ολλανδίας ξεκίνησε το παιχνίδι δυναμικά, πίεζε την ΑΕΚ ασφυκτικά στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς όμως να δημιουργεί κάποια αξιόλογη ευκαιρία στην εστία του Μπάρκα. Στο 13΄, η Ενωση απείλησε για πρώτη φορά τα «καρέ» του Ονανά με την κεφαλιά του Σιμόες να περνάει άουτ, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Οι γηπεδούχοι έγιναν απειλητικοί για πρώτη φορά στο 21΄, με το σουτ του Ζιεχ, το οποίο έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο «Δικέφαλος» έχασε μεγάλη ευκαιρία στην αντεπίθεση. Ο Κλωναρίδης κατάφερε να κρατήσει την μπάλα στον χώρο του κέντρου, πάσαρε στον Πόνσε, αλλά το σουτ του Αργεντίνου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 0-0, κάτι που άφηνε πολλές ελπίδες στους «κιτρινόμαυρους» ενόψει συνέχειας.

Δυστυχώς όμως για την ΑΕΚ, με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο «Αίαντας» κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 47΄ με τον Ταλιαφίκο. Μετά τη σέντρα του Νέρες, ο 26χρονος βρέθηκε ολομόναχος στο κέντρο της άμυνας και με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0. Η ομάδα του Ουζουνίδη αποσυντονίστηκε, ο Αγιαξ πήρε μέτρα στο γήπεδο και έχασε τεράστια ευκαιρία με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος στο 58΄. Ο Αργεντίνος βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από την εστία του Μπάρκα, έπειτα από το κόρνερ του Σόνε, όμως ο Ελληνας τερματοφύλακας έκανε εντυπωσιακή επέμβαση με το δεξί χέρι και κράτησε το 1-0. Στο 67΄, ο Αγιαξ σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο Φαν ντε Μπέικ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας συνέχισε να παίζει πολύ παθητικό ποδόσφαιρο με πολλά αβίαστα λάθη στον χώρο του κέντρου και της άμυνας, ενώ επίσης δεν μπορούσε να «πατήσει» την περιοχή των Ολλανδών. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 76΄ με τον Φαν ντε Μπέικ. Υστερα από την εκπληκτική σέντρα του Τάντιτς, ο 21χρονος Ολλανδός με υποδειγματικό πλασέ στην κίνηση, διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, ο Αγιαξ κράτησε την μπάλα στην κατοχή του και έψαξε και το τρίτο γκολ. Στο 90΄ ο Ταλιαφίκο, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικό παιχνίδι, με σουτ από τα πλάγια κατάφερε να νικήσει τον Μπάρκα, για το τελικό 3-0.

«Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να βγάλεις απογοήτευση. Μπήκαμε φοβισμένα στο παιχνίδι αλλά όσο περνούσε η ώρα, γίναμε πιο ανταγωνιστικοί, κυκλοφορήσαμε την μπάλα και δημιουργήσαμε μερικές ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε νωρίς το γκολ, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει να βελτιώσουμε την απογοήτευσή μας, να γινόμαστε πιο αποφασιστικοί και νευρικοί όταν δεχόμαστε γκολ. Είναι ένα καλό μάθημα για εμάς, που σίγουρα δεν έχουμε την εμπειρία του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός του τελικού σκορ, υπάρχει και ένας όμιλος. Δεν πιστέψαμε καθόλου το παιχνίδι μετά το 1-0 και είναι ένα κομμάτι το οποίο πρέπει να αλλάξουμε κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών αυτών», τόνισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Μαζράουι, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Ζιεχ, Σόνε, Εϊτινγκ, Νέρες (77΄ Ντόλμπεργκ), Χούντελααρ (62΄ Φαν ντε Μπέικ), Τάντιτς.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσόσιτς, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος (61΄ Αλέφ), Σιμόες, Κλωναρίδης, Μπακάκης (70΄ Γιαννιώτας), Μάνταλος, Πόνσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή