Η διαστημική βάση στον Αρη που οραματίζεται ο Ελον Μάσκ (φωτογραφίες)

Η διαστημική βάση στον Αρη που οραματίζεται ο Ελον Μάσκ (φωτογραφίες)

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όραμά του για μια μελλοντική βάση στον Αρη παρουσίασε ο Ελον Μασκ, ιδρυτής της εταιρείας Space X, «ανεβάζοντας» στο Twitter σχετικές φωτογραφίες με την εντυπωσιακή μακέτα της βάσης.

Οπως υποστηρίζει, η «Βάση 'Αλφα» μπορεί να έχει γίνει πραγματικότητα έως το 2028 (αν και δύσκολα θα βρει πολλούς να τον πιστέψουν…). Οι εικόνες δείχνουν τον τεράστιο υπό κατασκευή πύραυλο BFR της εταιρείας να βρίσκεται στη βάση, δίπλα στις θολωτές εγκαταστάσεις της.

 

 

 

 

Το «δεξί χέρι» του Μασκ στη Space X, η Γκουίν Σότγουελ, επιβεβαίωσε τις προθέσεις της εταιρείας να εκτοξεύσει τον πύραυλο BFR για πρώτη φορά το 2020 σε μια δοκιμαστική πτήση γύρω από τη Γη. Η πρώτη αποστολή στη Σελήνη προγραμματίζεται για το 2022 και στον 'Αρη το 2024.

Οπως είπε ο Σότγουελ, μιλώντας σε συνέδριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη dailymail, «θα θέλαμε να μεταφέρουμε ένα μεγάλο φορτίο στην επιφάνεια του φεγγαριού το 2022 και έχουμε σχέδια να στείλουμε ανθρώπους στον 'Αρη το 2024». Παραδέχθηκε ότι «αυτά τα σχέδια μπορεί να ακούγονται τρελά», αλλά όπως είπε, «οτιδήποτε έχουμε κάνει έως τώρα, φαινόταν τρελό στους ανθρώπους».

Με ύψος 106 μέτρων, ο BFR θα είναι πολύ μεγαλύτερος από τον τωρινό «γίγαντα» της Space X, τον πύραυλο Falcon Heavy (Βαρύ Γεράκι) ύψους 70 μέτρων. Θα μπορεί να μεταφέρει έως 150 τόνους στο διάστημα και θα είναι επαναχρησιμοποιήσιμος.

Ήδη o 42χρονος Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα έχει συμφωνήσει να πληρώσει ένα άγνωστο ποσό για να είναι ο πρώτος που θα πετάξει με τον BFR σε ένα ταξίδι επτά ημερών γύρω από τη Σελήνη, πιθανώς το 2023, και μάλιστα σχεδιάζει να πάρει μαζί του μια ομάδα έξι έως οκτώ καλλιτεχνών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή