Ο οίκος Rothschild αποχωρεί από τη θέση συμβούλου στη Folli Follie

Ο οίκος Rothschild αποχωρεί από τη θέση συμβούλου στη Folli Follie

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παραίτησή του από τον ρόλο του βασικού χρηματοοικονομικού συμβούλου του ομίλου FFG φέρεται να προχώρησε ο διεθνής οίκος Rothschild, λίγο πριν την εκπνοή της τελευταίας προθεσμίας για τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων των δικανικών και οικονομικών ελέγχων τόσο στη μητρική, όσο και στις θυγατρικές εταιρίες του.

Όπως αναφέρει το euro2day.gr, ο οίκος, ο οποίος είχε συνδεθεί με την αναδιοργάνωση του ελληνικού ομίλου και την επανατοποθέτησή του στο μέλλον -μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων που έχει επιβάλει η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς- διέκοψε τη συνεργασία του, έχοντας συμπληρώσει μόλις ένα τρίμηνο σύμβασης.

Υπενθυμίζεται πως με επίσημη ανακοίνωσή της η FFG στις 26 Ιουνίου 2018 γνωστοποιούσε μεταξύ άλλων πως «έχει επίσης διορίσει τη Rothschild ως βασικό χρηματοοικονομικό της σύμβουλο».

Είχε προηγηθεί ο διορισμός της ΕΥ, η οποία ανέλαβε τη διενέργεια στοχευμένων οικονομικών ελέγχων, αλλά και της Alvarez&Marshal, η οποία διενεργεί αντιστοίχως δικανική έρευνα (forensic evaluation) στις ασιατικές δραστηριότητες του ομίλου.

Στο διάστημα που μεσολάβησε έως σήμερα, η FFG προχώρησε σε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 α και διόρισε την Deloitte ως χρηματοοικονομικό σύμβουλό της, προκειμένου να αναλάβει το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρίας σύμφωνα με τα δεδομένα της πτωχευτικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη λήψη μερικής προστασίας από τους πιστωτές της στις 12 Σεπτεμβρίου, η εταιρία, με σύμβουλο την Deloitte, αναμένεται να υποστηρίξει την κύρια αίτηση υπαγωγής της, παρουσιάζοντας σχέδιο εξυγίανσης το Νοέμβριο.

Πέραν των παραπάνω, εξελίξεις αναμένονται εντός των ημερών και σε ό,τι αφορά την πορεία των ελέγχων. Η διοίκηση της FFG έχει επισήμως ανακοινώσει ότι αναμένει έως τα τέλη Σεπτεμβρίου το πόρισμα της Alvarez&Marshal, το οποίο με τη σειρά του θα επιτρέψει την οριστικοποίηση των οικονομικών πορισμάτων εκ μέρους της EY.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, πληροφορίες αναφέρουν πως η δικανική έρευνα έχει παραδοθεί στην Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου της FFG, γεγονός που θα δρομολογήσει τις επόμενες κινήσεις.

Πηγή: www.euro2day.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή