ΠΑΟΚ-Αρης: Ενα ντέρμπι από τα παλιά

ΠΑΟΚ-Αρης: Ενα ντέρμπι από τα παλιά

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΟΚ και Αρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο γήπεδο της Τούμπας, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι δύο μεγάλοι της Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν για πρώτη φορά έπειτα από 4,5 χρόνια, καθώς λόγω της απουσίας του Αρη από τη Σούπερ Λίγκα δεν είχε γίνει παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων από το 2014.

Στο αγωνιστικό σκέλος της χθεσινής συνάντησης, ο Αρης ήταν πάρα πολύ καλός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα επιβεβαιώνοντας πως η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς με τον Πάκο Ερέρα στον πάγκο πηγαίνει εξαιρετικά. Οι «κίτρινοι» δεν έκαναν πάρα πολλές αλλαγές σε σχέση με τους αγώνες πρωταθλήματος, εν αντιθέσει με τον «Δικέφαλο του Βορρά», που προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον. Ο Αρης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι πιέζοντας τον ΠΑΟΚ ψηλά, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ στο 25΄ κερδίζοντας πέναλτι έπειτα από χέρι εντός περιοχής του Χάμζα Γιουνές. Ο Δημήτρης Πέλκας ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και έστειλε την μπάλα ψηλά, στα δίχτυα του Κουέστα.

Παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ, ο Αρης δεν άλλαξε την αγωνιστική στρατηγική του πιέζοντας για την ισοφάριση. Η πίεση των «κίτρινων» έφερε λάθος από το Χατσερίντι και ο Γιουνές εν μέρει έσβησε το λάθος του με το πέναλτι στρώνοντας έτοιμο γκολ στον Γκαρσία για το 1-1, δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Η μορφή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν παρόμοια με αυτή του πρώτου, με τον Πέλκα όμως να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ με τον Κουέστα και την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα του Αρη. Στο 60ό λεπτό ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κίτσιου για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Γκαρσία. Ο Αρης έδειξε μέσα στο γήπεδο ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω και σε τρεις περιπτώσεις άγγιξε το δεύτερο γκολ με Γκαρσία και Ματίγια, χωρίς όμως να μπορέσει να βάλει το τέρμα της νίκης μέχρι το 80΄.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αλλά περισσότερο πιέζοντας με τη βοήθεια της κερκίδας και λιγότερο με πραγματικές φάσεις. Η εικόνα του ΠΑΟΚ προβλημάτισε σε αρκετά μεγάλο μέρος του αγώνα, ενώ ο Αρης άφησε ακόμα μεγαλύτερες υποσχέσεις για τη συνέχεια της χρονιάς τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο Ελλάδος. Ο Αρης ολοκλήρωσε και εκείνος το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς ο Μπρούνο Γκάμα αποχώρησε με ενοχλήσεις στα πλευρά και οι κίτρινοι είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Κίτσιου, Τόσκα, Χατσερίντι (45΄ Μπίσεσβαρ), Κρέσπο, Βέρνμπλουμ, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί (45΄ Μάτος), Ζαμπά, Πέλκας, Καρέλης (75΄ Πρίγιοβιτς).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ούγκο Σόουζα, Βέλεθ, Μαβράι, Μενέντεθ (62΄ Μπάσα) , Σιώπης, Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια (82΄ Ντιγκινί) , Κολάσο, Γκαρσία, Γιουνές (46΄ Ναζλίδης).

• Στον άλλο χθεσινό αγώνα, η Νίκη Βόλου ηττήθηκε με 1-0 εντός έδρας από την Κέρκυρα. Σκόρερ των φιλοξενουμένων, ο Κρητικός στο 20ό λεπτό.

Νικητής ο αέρας στην Ξάνθη

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν η Ξάνθη και ο ΟΦΗ για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, λίγες μέρες μετά τη μεταξύ τους αναμέτρηση για το πρωτάθλημα που είχε βρει νικήτρια την Ξάνθη με 3-0. Η ακριτική ομάδα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, χάνοντας καλή ευκαιρία στο 5ο λεπτό με τον Κάστρο, ενώ ο ΟΦΗ ισορρόπησε στη συνέχεια απαντώντας με δική του ευκαιρία σε σουτ του Κοροβέση. Ο αγώνας διεξήχθη υπό έντονο αέρα και χαρακτηριστικότερη φάση όλων ήταν εκείνη σε ελεύθερο του Ζίφκοβιτς, με την μπάλα να μην απομακρύνεται και να καταλήγει τελικώς κόρνερ! Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη είχε περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρει χωρίς να τα καταφέρει και ο βαθμός στα Πηγάδια ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ σημαντικός στην προσπάθεια του ΟΦΗ για πρόκριση. Σε αγώνα για τον όμιλο στον οποίο συμμετέχουν ΠΑΟΚ και Αρης, ιστορικό βαθμό κατέκτησε ο Αήττητος Σπάτων μετά το 1-1 με τον Εργοτέλη. Ο Αήττητος που πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία τα τελευταία χρόνια ξεκινώντας από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και φτάνοντας ώς τη Β΄ Εθνική, βρέθηκε να χάνει από την κρητική ομάδα με 1-0 χάρη σε γκολ του Καπνίδη στο 42΄, όμως ο Γροντής ισοφάρισε για το τελικό 1-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή