Paris Fashion Week: Το beauty look του Dior ήταν εμπνευσμένο από τον μοντέρνο χορό

Paris Fashion Week: Το beauty look του Dior ήταν εμπνευσμένο από τον μοντέρνο χορό

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο catwalk του οίκου Dior που στήθηκε στο Hippodrome de Longchamp έξω από το Παρίσι, οι καλεσμένοι παρακολούθησαν ένα μαγικό, υβριδικό θέαμα fashion show και χορογραφίας.

Εμπνευσμένη από εμβληματικές μορφές του μοντέρνου χορού (Isadora Dunkan, Martha Graham, Pina Bausch), η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του οίκου Maria Grazia Chiuri δημιούργησε μία συλλογή που εντυπωσίασε με τις γραμμές και την αρμονία της αλλά και με το όλο concept του show, για το οποίο συνεργάστηκε με την χορογράφο Sharon Eyal.

Καθώς τα μοντέλα περπατούσαν στο catwalk, χορευτές "μπλέκονταν" ανάμεσά τους με αέρινες κινήσεις, πέταλα λουλουδιών έπεφταν από ψηλά δημιουργώντας μια αίσθηση που ακροβατούσε ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο. 

Paris Fashion Week: Το beauty look του Dior ήταν εμπνευσμένο από τον μοντέρνο χορό-1

Ο Peter Philips, Creative & Image Director του Dior Make Up, πήρε στοιχεία από το μακιγιάζ της ίδιας της χορογράφου (που λατρεύει το eyeliner και τις "άτακτες" γραμμές γύρω από τα μάτια) και τα μετουσίασε στην πρόταση του οίκου για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2019. "Η Maria Grazia μου είπε πως η Sharon Eyal έχει άποψη- αν έχει, λοιπόν, κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό της για το μακιγιάζ του show, θα το ακούσω", εξήγησε ο Peter Philips στη Vogue. "Και μου είπε πως η ίδια η Sharon έχει έναν παράξενο τρόπο να βάφεται, που μοιάζει με tatoo".

"Και πράγματι, είναι η προσέγγιση ενός χορογράφου στο μακιγιάζ", εξήγησε ο διάσημος makeup artist. "Όταν κοιτάζει στον καθρέφτη δεν βλέπει το μακιγιάζ αλλά το πρόσωπό της. Και το χέρι της κινείται σε ενστικτωδώς σε ένα συγκεκριμένο μονοπάτι, όπως κινούνται τα πόδια της όταν χορεύει. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Μια προέκταση του εαυτού της". 

Paris Fashion Week: Το beauty look του Dior ήταν εμπνευσμένο από τον μοντέρνο χορό-2

Αυτό το look δημιούργησε σε κάποια από τα μοντέλα και στους χορευτές του show ενώ τα υπόλοιπα κορίτσια εμφανίστηκαν στο catwalk με ένα πιο απλό look με πρωταγωνιστή του Diorshow Pro Liner Waterproof, το οποίο άπλωσε στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου και στη συνέχεια το έσβησε. "Ζήτησα από τα κορίτσια να κλείσουν σφιχτά τα μάτια τους μόλις το εφάρμοσα ώστε να γίνει μια μουτζούρα που θα μοιάζει με μακιγιάζ της επόμενης μέρας", εξήγησε. "Επιπλέον, τόνισα τα φρύδια χωρίς να δίνω υπερβολική ένταση με το Diorshow Brow Style και το Diorshow Bold Brow".

Paris Fashion Week: Το beauty look του Dior ήταν εμπνευσμένο από τον μοντέρνο χορό-3

Το δεύτερο eye look, εμπνευσμένο από το μακιγιάζ της Sharon Eyal, είναι "'Ενα σχέδιο που έφτασε μέχρι τους κροτάφους με φαρδιές πινελιές του Diorshow Pro Liner Waterproof σε μαύρο και ανθρακί" εξήγησε ο Peter Philips και πρόθεσε για το beauty look: "Η επιδερμίδα των μοντέλων έδειχνε καθαρή και φυσική. Αρχικά άπλωσα το Diorskin Forever & Ever Wear Primer, στη συνέχεια το Diorskin Backstage Face & Body Foundation με μια διορθωτική πινελιά Diorskin Undercover Concealer. Έδωσα ένα ματ τελείωμα στο look με την πούδρα σε σκόνη Diorskin Forever & Ever Control Loose Powder".

Paris Fashion Week: Το beauty look του Dior ήταν εμπνευσμένο από τον μοντέρνο χορό-4

"Άφησα τα χείλη φυσικά. Αφού τα προετοίμασα με το Lip Sugar Scrub στη συνέχεια τα τόνισα με το Lip Maximizer για ένα πολύ διακριτικό άγγιγμα λάμψης", συμπλήρωσε ο Peter Philips.

Για τα νύχια επιλέχθηκε επίσης μια φυσική απόχρωση, συγκεκριμένα το Dior Vernis No 108, Muguet. 

Paris Fashion Week: Το beauty look του Dior ήταν εμπνευσμένο από τον μοντέρνο χορό-5

Ο διάσημος hair stylist Guido Palau ολοκλήρωσε ιδανικά την εικόνα μιας μοντέρνας μπαλαρίνας, τυλίγοντας τα ίσια μαλλιά των μοντέλων γύρω από το κεφάλι τους και τοποθετώντας ένα ελαστικό headband με το logo του οίκου ή μια πολύ φαρδιά κορδέλα. 

Credits:

Ready-to-Wear Spring-Summer 2019, Dior Show Backstage,

Dior Make-up created and styled by Peter Philips

Pictures : Vincent Lappartient for Christian Dior Parfums for Christian Dior Parfums

Περισσότερα beauty news από την εβδομάδα μόδας στο Παρίσι στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή