Υπουργό Επισιτισμού διορίζει η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι

Υπουργό Επισιτισμού διορίζει η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Υπουργό Επισιτισμού, αρμόδιο για τη διαχείριση και την προστασία των διατροφικών αποθεμάτων διόρισε η κυβέρνηση Μέι, εξαιτίας ανησυχιών για το ενδεχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο βουλευτής των Συντηρητικών, Ντέιβιντ Ράτλεϊ, πρώην στέλεχος των εταιριών Asda και PepsiCo, θα αναλάβει μέρος των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Γεωργίας. Εκπρόσωποι της βιομηχανίας τροφίμων εξέφρασαν, χθες, την ικανοποίησή τους για τον διορισμό του Ράτλεϊ.

«Μαθητική» λιτότητα

Στο μεταξύ, τις δεινές επιπτώσεις των σκληρών μέτρων λιτότητας στη Βρετανία βιώνουν μαθητές σχολείων σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ποσοστό 30% των μαθητών σχολείου στο Μόρκαμπ του Λάνκασερ της ΒΔ Αγγλίας περιμένουν την έναρξη της σχολικής ημέρας για να τραφούν.

Σε όλη τη Βρετανία, ο αριθμός παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία έξι χρόνια, με τους επικριτές της κυβερνητικής πολιτικής να αποδίδουν το φαινόμενο στην πολιτική λιτότητας των Συντηρητικών.

Την ίδια ώρα, η ένωση δήμων της χώρας προειδοποιεί ότι οι πρόσφατες περικοπές κρατικών επιχορηγήσεων, ύψους 1 δισ. στερλινών, θα σημάνει νέες περικοπές σε κοινωνικά προγράμματα και βοηθήματα προς τις φτωχές οικογένειες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή