ΝΔ: Τη Δευτέρα πολλά πλοία θα μείνουν δεμένα -Λήγουν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας

ΝΔ: Τη Δευτέρα πολλά πλοία θα μείνουν δεμένα -Λήγουν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατη επίθεση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη όσον αφορά την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας των πλοίων εξαπέλυσε ο τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Τα τελευταία ευτράπελα σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας των πλοίων, προσγειώνουν στη σκληρή πραγματικότητα όσους αναθάρρησαν με την αποχώρηση του κ. Κουρουμπλή από το Υπουργείο Ναυτιλίας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Επιπροσθέτως τονίζει: «δυστυχώς, ο πρώην υπουργός άφησε άξιο αντικαταστάτη του τον κ. Κουβέλη, ο οποίος επιβεβαιώνει περίτρανα τη λαϊκή ρήση: Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Ο κ. Πλακιωτάκης επιτίθεται στην κυβέρνηση για την απόφαση να καταργήσει την Υπηρεσία Ελέγχου Πλοίων μετά το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ κατηγορώντας την πως επιχειρεί να καλύψει τις ευθύνες της.

«Ένα χρόνο μετά, η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται για την τότε σκληρή κριτική της τόσο προς τον πρώην Υπουργό όσο και προς τον κ. Τσίπρα, αφού στις 30-9-2018 δια νόμου λήγει η ισχύς των Πιστοποιητικών που έχουν εκδοθεί από Επιθεώρηση των Εμπορικών Πλοίων και τις Λιμενικές Αρχές, και η ναυτιλιακή κοινότητα βρίσκεται σε αναστάτωση λόγω των συνεπειών αυτής της πρόχειρης και χωρίς καμία μελέτη αντιμετώπισης των θεμάτων ελέγχου ασφάλειας των πλοίων», υποστηρίζει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ.

Όπως προειδοποιεί, «αποτέλεσμα αυτής της αλόγιστης και ανεύθυνης πολιτικής», είναι το γεγονός πως την προσεχή Δευτέρα σημαντικός αριθμός πλοίων που έχουν λάβει Πιστοποιητικά Αξιοπλοΐας από την Επιθεώρηση των Εμπορικών Πλοίων και τις Λιμενικές Αρχές να μείνουν δεμένα στα λιμάνια γιατί τα πιστοποιητικά τους θα έχουν λήξει.

Τέλος, ο  βουλευτής της ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για την επίλυση του θέματος και «να πάψει να αντιμετωπίζει εκ του προχείρου τα θέματα της ναυτιλίας χωρίς να λαμβάνει υπόψη και τις απόψεις των φορέων της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή