ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα καταγγέλλει τον Ρονάλντο για βιασμό

Στο πρόσφατο ματς στο Τορίνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο μοιάζει να καταριέται την τύχη του με τα μάτια στραμμένα στον ουρανό. Η χθεσινή συνέντευξη 34χρονης Αμερικανίδας, που τον κατηγορεί για βιασμό πριν από εννέα χρόνια στο Λας Βέγκας, πιθανότατα θα του προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη οργή. Ειδικά καθώς η ίδια υποστηρίζει πως ο Πορτογάλος άσος της έδωσε 375.000 δολάρια για να εξασφαλίσει τη σιωπή της. Σύμφωνα με το «Σπίγκελ», όμως, ο δικηγόρος της αμφισβητεί τώρα την εγκυρότητα αυτής της εξωδικαστικής συμφωνίας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ. Μία 34 χρονη Αμερικανίδα αποφάσισε να δώσει συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» και να καταγγείλει τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο για βιασμό στο Λας Βέγκας το 2009. Στη συνέχεια, ο Ρονάλντο την πλήρωσε 375.000 δολάρια για να μη μιλήσει για την επίμαχη νύχτα. Σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος του «Σπίγκελ», ο δικηγόρος της αμφισβητεί την εγκυρότητα αυτής της εξωδικαστικής συμφωνίας, την οποία προσπαθεί να προσβάλει με προσφυγή του σε δικαστήριο της Νεβάδα. Στη συνέντευξή της η 34χρονη Κάθριν Μαγιόργκα περιέγραψε όσα διημείφθησαν στη σουίτα του ξενοδοχείου του πριν από εννέα χρόνια. Για την ακρίβεια, η Mαγιόργκα ισχυρίζεται ότι τη βίασε παρά φύσιν. Στη συνέχεια, ωστόσο, άρχισε να τη ρωτάει αν πόνεσε. «Εκείνη τη στιγμή είχε πέσει στα γόνατα» και της έλεγε όλα αυτά που έπρεπε. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της 34χρονης, ο Ρονάλντο επέμενε ότι είναι καλός τύπος, εκτός από μία φορά στις εκατό.

Ο Ρονάλντο αρνείται τις κατηγορίες και λέει ότι το σεξ ήταν συναινετικό. Ο δικηγόρος της Μαγιόργκα βασίζεται εν μέρει σε ένα έγγραφο στο οποίο ο ίδιος ο Ρονάλντο περιγράφει τη δική του εκδοχή για εκείνη τη νύχτα. Στο έγγραφο ο άσος φέρεται να λέει: «Μου είπε αρκετές φορές όχι και σταμάτα». Η γυναίκα, που ήταν τότε 25 ετών, φέρεται να αποκάλυψε τον βιασμό σε επιστολή της. Οι μάνατζερ του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή αναφέρουν, όμως, ότι ουδέποτε είδαν την επίμαχη επιστολή.

«Δημοσιογραφικό μυθιστόρημα» είχε χαρακτηρίσει πέρυσι, όταν πρωτοδημοσιεύθηκε η υπόθεση στο «Σπίγκελ», ο Ρονάλντο τους ισχυρισμούς της γυναίκας. Με βάση τη συμφωνία, η Μαγιόργκα θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα αν παραβιάσει τους όρους της. Θα πρέπει να καλύψει επίσης τις ζημιές που θα προκληθούν στον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή σε περίπτωση που άρει τη διακριτικότητά της. Το έγγραφο φέρει την υπογραφή τη δική της αλλά και δικηγόρων της. Αντίθετα η συμφωνία που την υποχρεώνει να καταστρέψει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο έχει υπογραφεί μόνο από τον Πορτογάλο δικηγόρο του, Κάρλος Οζόριο ντε Κάστρο, ο οποίος χειριζόταν τις νομικές υποθέσεις του Ρονάλντο επί δεκαετίες και όχι από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ