Ένα RICHARD MILLE για τον Ράμπο

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ογκώδες, στιβαρό και εντυπωσιακό, αυτό το ολοκαίνουριο δημιούργημα του δαιμόνιου ωρολογοποιού Richard Mille θα ταίριαζε γάντι στον καρπό του θρυλικού Τζον Ράμπο, τον οποίο ενσάρκωνε επί σειρά ετών ο Σιλβέστερ Σταλόνε. Ο παραλληλισμός με τον κινηματογραφικό ήρωα δεν είναι διόλου τυχαίος, αφού ο χρονογράφος με tourbillon RM 25-01 Adventure δημιουργήθηκε σε στενή συνεργασία με τον Αμερικανό ηθοποιό.

Ένα RICHARD MILLE για τον Ράμπο-1

To RM 25-01 Tourbillon Adventure Sylvester Stallone δεν είναι ένα απλό ρολόι. Είναι ένα πολυχρηστικό εργαλείο καρπού και πολύτιμος σύντροφος για τους απανταχού λάτρεις της περιπέτειας. Οι σχεδιαστές του επιστράτευσαν τεχνολογίες αιχμής ώστε ο κάτοχός του να μπορεί να επιβιώσει με ασφάλεια σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και σε οποιεσδήποτε συνθήκες κι αν βρεθεί.

Ένα RICHARD MILLE για τον Ράμπο-2

Είτε στη μεγάλη οθόνη είτε στην πραγματική του ζωή ο «Sly» είχε πάντοτε ιδιαίτερη προτίμηση στα μεγάλα επιβλητικά ρολόγια. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν το καταδυτικό RM 032 του Richard Mille με το κατακόκκινο λουράκι, το οποίο φιγουράριζε στον καρπό του στην ταινία Οι Αναλώσιμοι 3. 

Ένα RICHARD MILLE για τον Ράμπο-3

Αντάξιο ενός action hero, το RM 25-01 Tourbillon Adventure Sylvester Stallone έχει επιβλητική παρουσία με κάσα διαμέτρου 50,85 mm από τιτάνιο και Carbon TPT. Επάνω στην κάσα προσαρμόζεται μία ξεχωριστή, αποσπώμενη στεφάνη, η οποία προσαρτά την πυξίδα πάνω στο ρολόι με ένα σύστημα bayonet.

Ένα RICHARD MILLE για τον Ράμπο-4

Η πυξίδα είναι και αυτή από τιτάνιο με κάλυμμα από Carbon TPT και διαθέτει καθρέφτη για καλύτερη ανάγνωση των ενδείξεων. Στη δεξιά πλευρά της κάσας, στη θέση ώρας 4, υπάρχει ένας μοχλός που εξασφαλίζει την ακριβή τοποθέτηση της πυξίδας. Όταν δεν βρίσκεται πάνω στο ρολόι, η πυξίδα εφαρμόζει πάνω σε μία πλάκα από Carbon TPT, η οποία συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία του ρολογιού και φέρει γραμμές ώστε να μπορεί ο χρήστης να βρίσκει την κατεύθυνση όταν ακολουθεί μία διαδρομή με χάρτη. Μάλιστα η πυξίδα φέρει ειδική επικάλυψη ώστε ο μαγνητισμός της να μην επηρεάζει τον μηχανισμό του ρολογιού.

Ένα RICHARD MILLE για τον Ράμπο-5

Όταν δεν χρησιμοποιεί την πυξίδα, ο ιδιοκτήτης του ρολογιού μπορεί να έχει ένα πιο «παραδοσιακό» ρολόι, προσαρμόζοντας μία ξεχωριστή, διπλής κατεύθυνσης περιστρεφόμενης στεφάνη από τιτάνιο και Carbon TPT, η οποία φέρει 24ωρη κλίμακα, διαβαθμισμένο δακτύλιο 360ο και δείκτες κατεύθυνσης.

Ένα RICHARD MILLE για τον Ράμπο-6

Στο εσωτερικό, ο μηχανισμός χρονογράφου και tourbillon υποστηρίζεται από μία βασική πλάκα και γέφυρες από τιτάνιο βαθμού 5. Χρειάστηκαν μήνες προκειμένου οι μηχανικοί του Richard Mille να δημιουργήσουν έναν μηχανισμό που θα μείωνε το βάρος του ρολογιού και ταυτόχρονα θα βελτίωνε την ακρίβειά του.

Ένα RICHARD MILLE για τον Ράμπο-7

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στη θέση ώρας 2 υπάρχει ένας κρυφός θάλαμος με πέντε ταμπλέτες καθαρισμού του νερού! Καθεμία από αυτές μπορεί να καταστήσει πόσιμο περίπου ένα λίτρο νερού μέσα σε 30 έως 120 λεπτά. Εάν λοιπόν τύχει να αποκλεισθείτε σε κάποιο επικίνδυνο μέρος, τουλάχιστον δεν θα διψάσετε χάρη στο ρολόι σας! Καφέ δυστυχώς δεν ψήνει.

Το RM 25-01 Tourbillon Adventure Sylvester Stallone είναι στεγανό μέχρι 100 μ. βάθος, τυλίγεται γύρω τον καρπό με ένα λουράκι από καουτσούκ σε σχέδιο καμουφλάζ. Όσο για την τιμή του; Το νούμερο είναι εξαψήφιο. Πρόκειται για περιορισμένη έκδοση 20 μόλις κομματιών, μείον το κομμάτι που ήδη βρίσκεται στον καρπό του Sly Stallone.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή