Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ουίνστον Τσώρτσιλ, και η σύζυγος του, Κλημεντίνη, ενημερώνονται για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αποβάθρες του Λονδίνου από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς, κατά τη διάρκεια μίας βόλτας με ταχύπλοο στον ποταμό Τάμεση, το 1940. (AP Photo)


«Εδώ μένει ένας συνεργάτης των αρχών κατοχής», γράφει το σημείωμα που βρήκαν καρφιτσωμένο στις πόρτες των σπιτιών τους πολλοί Γάλλοι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών το πρωί της 2ας Οκτωβρίου του 1943, με τη σβάστικα, το «σήμα της ντροπής» όπως γράφει το σημείωμα, να τονίζει τη βαρύτητα της αρνητικής στάσης που έχουν κρατήσει οι συγκεκριμένοι Γάλλοι πολίτες. Τα απειλητικά μηνύματα τοποθετήθηκαν μετά από πρωτοβουλία των μυστικών πατριωτικών οργανώσεων της Γαλλικής Αντίστασης και μετά από εξονυχιστικό έλεγχο αναφορικά με τη δράση κάθε υπόπτου για δοσιλογισμό. (AP Photo)


Ένα μήνα μετά την κήρυξη πολέμου στη Ναζιστική Γερμανία από τη Βρετανία και τη Γαλλία και την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, βρετανικά βομβαρδιστικά πραγματοποιούν με την αυγή ασκήσεις πάνω από τον ουρανό της ανατολικής Γαλλίας, το 1939. (AP Photo)


Βρετανοί στρατιώτες με αντισφυξιογόνες μάσκες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και γκλομπ στα χέρια τους έχουν επιφορτιστεί με αστυνομικά καθήκοντα κατά τη διάρκεια μίας διαδήλωσης στο Μπέλφαστ, την πρώτη χρονιά των «Ταραχών» στη Βόρεια Ιρλανδία, το 1969. (AP Photo/Peter Kemp)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ