ΕΛΛΑΔΑ

Καμία υπέρβαση των ορίων για τους ρύπους στο Μάτι

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Καμία υπέρβαση των ορίων για τους θεσμοθετημένους πρωτογενείς ρύπους δεν παρατηρείται στο Μάτι Αττικής σύμφωνα με τις μετρήσεις ποιότητας της ατμόσφαιρας από το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης  Ιουλίου 2018, στο Μάτι Αττικής, η Περιφέρεια Αττικής ανέθεσε στο Αστεροσκοπείο Αθηνών τη διενέργεια μετρήσεων της ποιότητας της ατμόσφαιρας σε συνεργασία με τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Επιλέχθηκαν σημεία εντός της πληγείσας από την πυρκαγιά περιοχής, με έμφαση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και κατοικήσιμες περιοχές με στόχο τη διερεύνηση της έκθεσης του πληθυσμού στις υφιστάμενες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Καταγράφηκαν τα επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 του μαύρου άνθρακα ή αιθάλης, του μονοξειδίου του άνθρακα, των οξειδίων του αζώτου, του διοξειδίου του θείου και του όζοντος. 

Με βάση τις τιμές που προέκυψαν από τις μετρήσεις δεν παρουσιάστηκε καμία υπέρβαση των ορίων για τους θεσμοθετημένους πρωτογενείς ρύπους.

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τα πλήρη στοιχεία. 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ