Τίτλοι τέλους για την Primera Air – 400 τουρίστες εγκλωβίστηκαν στα Χανιά

Τίτλοι τέλους για την Primera Air – 400 τουρίστες εγκλωβίστηκαν στα Χανιά

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πτώχευσή της κήρυξε η αεροπορική εταιρεία Primera Air του ομίλου Primera Group, που διαθέτει Tour Operator σε Σουηδία(Solresor), Νορβηγία (Solia resor), Δανία (Bravo Tours) και Φινλανδία (Lomamatkat).

Η απρόσμενη είδηση της πτώχευσης έπιασε απροετοίμαστους εκατοντάδες τουρίστες οι οποίοι αναζητούν τελευταία στιγμή εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς. Ενδεικτικά, το βράδυ της Δευτέρας περίπου 400 τουρίστες, οι οποίοι επρόκειτο να αναχωρήσουν από τα Χανιά παραμένουν στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης».

Ανάλογο πρόβλημα με πελάτες της αεροπορικής εταιρείας λαμβάνει χώρα κατά πληροφορίες και στο νησί της Ζακύνθου. Εξάλλου, η Primera Air εκτελούσε κάθε χρόνο δρομολόγια σε αρκετούς ελληνικούς προορισμούς, όπως Κρήτη, Ρόδο, Πελοπόννησο, Κω, Ζάκυνθο και Αθήνα. 

Σε σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία κάνει λόγο για «θλιβερή μέρα» καθώς από τα μεσάνυχτα της 1ης Οκτωβρίου 2018 παύει όλες τις δραστηριότητές της μετά από 14 χρόνια λειτουργίας. 

«Αυτή είναι μια θλιβερή μέρα για όλους τους υπαλλήλους και τους επιβάτες της Primera Air. Η εταιρεία εργάζεται αμείλικτα τους τελευταίους μήνες για να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της αεροπορικής εταιρείας. Δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία με την τράπεζα και δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να υποβάλλουμε αίτημα για χρεοκοπία», αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση, δεν βλέπουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές». 

«Τα τελευταία δύο χρόνια, διάφορα απρόβλεπτα ατυχήματα έπληξαν σοβαρά την οικονομική κατάσταση της Primera Air», προστίθεται στην ανακοίνωση όπου γίνεται εκτενής αναφορά των λόγων που οδήγησαν την εταιρεία σε πτώχευση.  

«Η εταιρεία θέλει να ευχαριστήσει ειλικρινά όλους τους υπαλλήλους της για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους, τους πελάτες της για χρόνια πίστη και υποστήριξή τους αλλά και τους προμηθευτές της για τη συνεργασία τους», καταλήγει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή