«Τρένο» ο Παναθηναϊκός, κλάση ο Μακέντα

«Τρένο» ο Παναθηναϊκός, κλάση ο Μακέντα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασταμάτητο τρένο ο Παναθηναϊκός πέρασε ορμητικά και από το Αγρίνιο, συνεχίζοντας και στο Κύπελλο την τρελή κούρσα του πρωταθλήματος. Το 1-0 επί του Παναιτωλικού υπέγραψε με ένα υπέροχο γκολ ο (εντυπωσιακός ξανά) Μακέντα στο 84΄, έπειτα από ωραία σέντρα του Αποστολάκη. Ο γιος του παλαίμαχου άσου έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στους «πράσινους» μαζί με τους Θεοχάρη, Παντελάκη και ουσιαστικά και τον Κότσαρη, που είχε όλη κι όλη μία επίσημη εμφάνιση από το μακρινό 2014. Ο Δώνης κράτησε στην Αθήνα εφτά βασικούς (συν τους τραυματίες Μουνιέ, Κάτσε, Γιόχανσον) και χρησιμοποίησε μόνο τον Χατζηθεοδωρίδη από την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο πρόσφατο ματς με τα Γιάννενα. Πέρα από την παρουσία πολλών «μικρών», εντυπωσιακό στοιχείο είναι και η χρησιμοποίηση αμιγούς ελληνικής ενδεκάδας μέχρι την είσοδο του Μακέντα στο 68΄!

Μετά ένα μοιρασμένο α΄ ημίχρονο στο οποίο ο Παναθηναϊκός έχασε πέναλτι με τον Στάικο στο 20΄ (το κέρδισε ο Βέργος, το απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος) και ο Παναιτωλικός είχε διπλή χαμένη ευκαιρία με τους Καμαρά και Ντίαζ στο 30΄, οι «πράσινοι» ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους μετά το 60΄ και κυριάρχησαν απόλυτα με όπλο την εξαιρετική φυσική τους κατάσταση. Πίεσαν για το γκολ και το πέτυχαν με τον Ιταλό φορ, η είσοδος του οποίου τους βοήθησε σημαντικά. «Επιλέξαμε τον Μακέντα, όπως και τους υπόλοιπους παίκτες, γιατί έχει αξία. Δεν περιμένω από τους παίκτες μου να δικαιώσουν εμένα, αλλά να προσφέρουν στον Παναθηναϊκό. Το Κύπελλο είναι ένας μεγάλος στόχος», δήλωσε ο Δώνης. «Είμαστε απογοητευμένοι, είχαμε ευκαιρίες για κάτι καλύτερο», τόνισε ο Δέλλας.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γιαννακόπουλος, Μαλής, Λιάβας (65΄ Μπελεβώνης), Αργκους, Ρότσα (79΄ Τσιγγάρας), Πάουλο, Λουσέρο, Μανά, Ουίλιαν (72΄ Μοράρ), Ντίας, Καμαρά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κότσαρης, Θεοχάρης, Πούγγουρας, Παντελάκης, Οικονόμου, Αποστολάκης, Στάικος, Τζανδάρης, Χατζηθεοδωρίδης (65΄ Δώνης), Καμπετσής (68΄ Μακέντα), Βέργος (74΄ Εμμανουηλίδης).

• Με δύο παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα η 1η αγωνιστική του Κυπέλλου: στις 16.30 η Θύελλα Καμαρίου υποδέχεται τον Ηρακλή για τον 1ο όμιλο και στις 17.30 ο Πανιώνιος τη Λάρισα για τον 8ο όμιλο. Μοναδική εκκρεμότητα για να ολοκληρωθεί η 1η αγωνιστική, είναι ο εξ αναβολής αγώνας ΑΕΚ – Λαμία, που δεν έχει οριστεί ακόμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή