Ο Π. Καμμένος βλέπει τώρα συγκυβέρνηση με Τσίπρα σε βάθος χρόνου

Ο Π. Καμμένος βλέπει τώρα συγκυβέρνηση με Τσίπρα σε βάθος χρόνου

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση του χρόνου που θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών και μαζί του βίου της συγκυβέρνησης προβλέπει ο Πάνος Καμμένος. Αυτό ήταν εκ των κομβικών σημείων που ανέφερε με το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης της Κ.Ο. του κόμματός του, η οποία έγινε στη «σκιά» όχι μόνο του δημοψηφίσματος αλλά και της κόντρας του με τον Νίκο Κοτζιά. Δηλώνοντας, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή μέσω Twitter, «δικαιωμένος» για τη στάση του να μην ανατρέψει την κυβέρνηση πέρυσι τον Ιούνιο, «όπως ήθελε ο Μητσοτάκης», εστίασε στο «νέο» χρονοδιάγραμμα που διαμορφώνεται μετά το αποτέλεσμα στα Σκόπια. «Ξεκινάει μια νέα, μια καινούργια εποχή, όπου πιστεύω ότι μεταθέτει ακόμα και τη συμφωνία που κάναμε με τον Αλέξη Τσίπρα για τον Μάρτιο (σ.σ. μετά τη συνάντηση τους στο Μαξίμου) για πολύ αργότερα», σημείωσε, πετώντας το «μπαλάκι» στην άλλη πλευρά «μέχρι να αποφασίσει». Σύμφωνα με την οπτική του κ. Καμμένου, με τα νέα δεδομένα, οι εκλογές πάνε για μετά τον Μάιο και «πιθανώς στο τέλος της τετραετίας». Στα αξιοσημείωτα, η εκτίμησή του, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της συνεδρίασης, πως η κωλυσιεργία της συμφωνίας στα Σκόπια ίσως να φέρει τη συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική αντιπροσωπεία μετά τις εκλογές. Οσον αφορά το μέτωπο που έχει ανοίξει τα τελευταία 24ωρα με τον κ. Κοτζιά, ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να ρίξει τους τόνους με το λακωνικό «εγώ μιλάω απευθείας με τον πρωθυπουργό», κλείνοντας, προσώρας τουλάχιστον, την ενδοκυβερνητική τριβή.

Χαμηλοί τόνοι

Το θέμα του χρόνου των εκλογών και η πιθανή μετακύλιση της συμφωνίας των Πρεσπών, κυριάρχησαν και στη συνεδρίαση της Κ.Ο. που είχε προηγηθεί. Το γεγονός πως οι τελευταίες εξελίξεις στη γείτονα ρευστοποιούν το σκηνικό, δίνοντας πιθανότατα το δικαίωμα στους ΑΝΕΛ «να αγοράσουν χρόνο», ήταν προφανώς από τις βασικές αιτίες που η συνεδρίαση κύλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολύ ήπιους τόνους. Στο πλαίσιο αυτό «θέμα Παπαχριστόπουλου», ο οποίος έχει διαφοροποιηθεί ανοικτά με την κεντρική γραμμή για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν τέθηκε. Ο ίδιος ο κ. Καμμένος μάλιστα απέδωσε τη σχετική παραφιλολογία στα μίντια, λέγοντας πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται επί της ουσίας και έχει διαψευστεί από την πρώτη στιγμή. Οι τόνοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανέβηκαν μόνο σε ένα σημείο, όπου οι κ. Παπαχριστόπουλος και Κατσίκης ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση, λόγω παλαιότερης δήλωσης του κ. Κατσίκη περί ανταλλαγής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Κατά τα λοιπά, απρόοπτα δεν σημειώθηκαν. Παράλληλα, οι αναφορές του κ. Καμμένου –πολλάκις, όπως λένε αυτήκοοι μάρτυρες– περί «κοινωνικού Κέντρου» και «κοινωνικής Δεξιάς» μαρτυρούν το εκλογικό κοινό που στοχεύουν πλέον οι ΑΝΕΛ προς την τελική ευθεία για τις κάλπες. Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προανήγγειλε και Εθνικό Συμβούλιο για τις 21 του μηνός, όπου μεταξύ άλλων θα αναδειχθεί και ο νέος γραμματέας μετά την παραίτηση Δρόσου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κ. Καμμένος, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί κατάρρευσης του κυβερνητικού μετώπου, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον πρωθυπουργό, διαβεβαιώνοντας τους βουλευτές του πως «είναι σε ανοικτή γραμμή» για τη «συνέχιση του κυβερνητικού έργου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή