ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Απόπειρα εισβολής στην οικία του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Πενσυλβάνια

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στο σπίτι του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στην Πενσυλβάνια εκλήθησαν αστυνομικές δυνάμεις, με αφορμή αναφορές του εκπροσώπου του περί εισβολής αγνώστου στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης, ο οποίος δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη εάν ήταν οπλισμένος, διέφυγε άμεσα από τον χώρο της οικίας του ιεροκήρυκα, έπειτα από προειδοποιητική βολή που έριξε ο φρουρός.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν κατηγορείται από την Άγκυρα ως ο εγκέφαλος του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 εναντίον του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. Η τουρκική κυβέρνηση ζητά την έκδοση του στην Τουρκία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα ζήτημα που έχει εξελιχθεί σε βασικό αγκάθι στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εγκατέλειψαν το κτιριακό συγκρότημα που κατοικεί ο ιεροκήρυκας μία με δύο ώρες μετά το περιστατικό, σχολιάζοντας στα τοπικά μέσα ότι βρέθηκαν εκεί, για να πραγματοποιήσουν έρευνες αναφορικά με το «απροσδιόριστο» περιστατικό.

Σημειώνεται ότι πριν από μία εβδομάδα ένας άνδρας που μιλούσε τουρκικά και φερόταν κάπως περίεργα είχε εμφανιστεί στην μπροστινή είσοδο του σπιτιού, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία και να ρον απομακρύνει.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ