ΚΙΝΑΛ: «Μετά τις εκλογές οι αποφάσεις περί συνεργασιών»

ΚΙΝΑΛ: «Μετά τις εκλογές οι αποφάσεις περί συνεργασιών»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για μια ισχυρή κυβέρνηση, ευρείας πλειοψηφίας, με προοδευτική ατζέντα». Αυτή η φράση δεσπόζει στην απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας που εξεδόθη μετά τη συνεδρίαση που έλαβε χώρα χθες στα κεντρικά γραφεία της ΔΗΜΑΡ και ουσιαστικά απαντά για πολλοστή φορά στα μετεκλογικά σενάρια, στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το ΚΙΝΑΛ. Το θέμα των συνεργασιών κυριάρχησε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που έγινε υπό τη Φώφη Γεννηματά, με τα στελέχη να αναφέρουν πως είναι άτοπο και εκτός κάθε λογικής να πιέζεται το κόμμα να πάρει θέση για το τι θα πράξει μετά τις εκλογές, χωρίς να έχουν καταγραφεί οι νέοι συσχετισμοί.

Ως εκ τούτου, το «μπαλάκι θα επιστρέφεται» και το ΚΙΝΑΛ με κάθε ευκαιρία θα τονίζει πως οι όποιες συνεργασίες θα συζητηθούν μετά τις εκλογές και στη βάση της δικής του «προοδευτικής πρότασης». Στο ίδιο πλαίσιο, το ΚΙΝΑΛ ζητεί «ισχυρή εντολή», αφενός «για να ηττηθεί η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και αφετέρου «για να μπει φραγμός στην επιστροφή της Δεξιάς». Στο κείμενο τονίζεται ευκρινώς, και αυτό έχει τη δική του σημασία, πως «αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν αποτελεί λύση για τη χώρα».

Επίθεση στη Ν.Δ.

Το τελευταίο διάστημα, το ΚΙΝΑΛ έχει αυξήσει σαφώς την κριτική του απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, ισοσκελίζοντάς τη σχεδόν με εκείνη έναντι του Μαξίμου. Το γεγονός αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τη δεδομένη στρατηγική του «διμέτωπου». Εχει, κυρίως, να κάνει με την «ανακατάληψη» του χώρου της Κεντροαριστεράς, καθώς οι μετρήσεις δείχνουν πως η μεγαλύτερη δεξαμενή αναποφάσιστων είναι από πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι δεδομένο πως δεν ενθουσιάζονται με την προοπτική επανόδου της Ν.Δ. στην εξουσία.

Η τάση «στοχοποίησης» της Ν.Δ. αποτυπώθηκε σε αρκετά σημεία της χθεσινής απόφασης, όπως στη φράση με το σαφές ταξικό πρόσημο πως ο κ. Μητσοτάκης επαγγέλλεται τη στήριξη «των λίγων και ισχυρών». Εξ ου και το νέο «αριστερό» σύνθημα, το οποίο έκανε χθες πρεμιέρα, με το οποίο το ΚΙΝΑΛ θα πορευτεί μέχρι τις εκλογές: «Νοιαζόμαστε για τους πολλούς, όχι για τους λίγους». Τέλος, όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έως τέλος Οκτωβρίου θα έχει ανακοινωθεί το σύνολο των συνδυασμών σε όλη τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή