VMRO: «Νεκρή» η συμφωνία των Πρεσπών

VMRO: «Νεκρή» η συμφωνία των Πρεσπών

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Νεκρή» χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, VMRO τέσσερις ημέρες μετά το δημοψήφισμα.

«Η συμφωνία με την Ελλάδα με στόχο τη μετονομασία της χώρας σε "Βόρεια Μακεδονία" έχει πεθάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε να αναλάβει τη διακυβέρνηση μια υπηρεσιακή κυβέρνηση πριν από τις πρόωρες εκλογές που αναμένεται να γίνουν στο τέλος Νοεμβρίου.

Οπως σημειώνει μάλιστα, κάτι τέτοιο θα διασφάλιζε τη «δίκαιη και δημοκρατική» ψήφο.

Σημειώνεται ότι μετά τη χαμηλή προσέλευση στο δημοψήφισμα που έφτασε το 36,91%, είναι μονόδρομος η αναθεώρηση από τη σημερινή βουλή της πΓΔΜ.

Η συμφωνία των Πρεσπών κυρώθηκε από 69 βουλευτές στις 120μελή βουλή. Επομένως η κυβέρνηση Ζάεφ υπολείπεται κατά 11 βουλευτές του απαιτούμενου αριθμού για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Το επόμενο δεκαήμερο θα είναι κρίσιμο για την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς εντός αυτής της περιόδου θα φανεί αν ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μπορεί να βρει τους 11 αυτούς βουλευτές, προκειμένου να συγκεντρώσει τους 80 οι οποίοι απαιτούνται για τη συγκρότηση αυξημένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα επιτρέψει τις απαραίτητες συνταγματικές αλλαγές.

Ανεξαρτήτως του τι θα πράξει τελικά ο κ. Ζάεφ, είναι απολύτως σαφές ότι αν αποτύχει να βρει εντός των επόμενων ημερών 11 βουλευτές, είναι υποχρεωμένος να οδηγήσει την ΠΓΔΜ σε εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή