ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηρή προειδοποίηση ΣΕΒ για την παροχολογία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Κλιματική αλλαγή

Σε ευθεία προειδοποίηση προς την κυβέρνηση, ότι το οικονομικό κλίμα πλέον «έχει χαλάσει» και θα επιδεινώνεται όσο βαίνουμε προς εκλογές, προχώρησε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας. 

Σε ομιλία του στην παρουσίαση της έρευνας της ΜRB με τίτλο «Ο σφυγμός του επιχειρείν», ο κ. Φέσσας υπογράμμισε ότι «το κλίμα έχει χαλάσει γιατί έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, που αντί να δίνεται έμφαση στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, δίνεται σε μια παροχολογία, ένθεν κακείθεν».

Τα νούμερα «δεν επαρκούν για να μοιραστούν χρήματα που δεν υπάρχουν» σημείωσε χαρακτηριστικά «Χάνεται η εμπιστοσύνη στις τράπεζες, άρα δεν υπάρχουν έσοδα από τα δάνεια, μόνο έξοδα», παρατήρησε ο κ. Φέσσας. 

«Μπορεί στην Ελλάδα να βγήκαμε από το μνημόνιο, μπορεί να είμαστε δεμένοι σε ένα σταθερό νόμισμα, να υπάρχει έδαφος για επενδύσεις, αλλά δεν εμπνέουμε εμπιστοσύνη και δεν δείχνουμε καμία σταθερότητα, αυτά δεν βελτιώνονται, και γίνονται πολύ πιο έντονα όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Οι επενδύσεις θέλουν κερδοφορία, και σταθερό περιβάλλον, αυτά στην Ελλάδα ακόμη δεν τα έχουμε», τόνισε ο κ. Φέσσας. 
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ