The Times: H Eλλάδα απελαύνει στρατολογητές τζιχαντιστών από προσφυγικούς καταυλισμούς

The Times: H Eλλάδα απελαύνει στρατολογητές τζιχαντιστών από προσφυγικούς καταυλισμούς

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα λαμβάνει έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις ισλαμιστών εξτρεμιστών που έχουν διεισδύσει στον καταυλισμό προσφύγων στη Λέσβο και φέρεται να εξαναγκάζουν μετανάστες να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα « Times» επικαλούμενη ανώτερο αξιωματούχο της αστυνομίας.

Στο ρεπορτάζ προστίθεται ότι «η Ελλάδα επικρίνεται όλο και περισσότερο από χώρες της Δύσης για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που υπομένουν χιλιάδες πρόσφυγες στο στρατόπεδο της Μόριας ενώ η παράνομη μετανάστευση από την Τουρκία κατακλύζει την Ελλάδα. Εδώ και καιρό υπήρχε ο φόβος ότι οι συνθήκες θα μπορούσαν να αποτελέσουν γόνιμο έδαφος για ριζοσπαστικοποίηση», σχολιάζει το δημοσίευμα και προσθέτει:

«Η επείγουσα κατάσταση έρχεται εν μέσω παρατεινόμενων ανησυχιών σχετικά με το γεγονός ότι οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους εκμεταλλεύονται ροές προσφύγων από τη Συρία και άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής για να διεισδύσουν στην Ευρώπη».

Πιστεύεται ότι, από τον Μάρτιο του 2016 απελάθηκαν από τους ελληνικούς καταυλισμούς 120 τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, όταν η ΕΕ συνήψε συμφωνία, σύμφωνα με την οποία σχεδόν όλοι οι πρόσφυγες που είχαν εισέλθει στην Ελλάδα έπρεπε να επιστραφούν στην Τουρκία εκτός εάν τους χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Οι πληροφορίες συνεχίζονται συνεχώς από τις ευρωπαϊκές αστυνομικές υπηρεσίες κι έχουμε πολλούς ανθρώπους στην περιοχή και πολλούς μηχανισμούς που εκτελούν ελέγχους σε υπόπτους», δηλώνει ο αξιωματούχος που διατηρεί την ανωνυμία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή