«Το ταχύτερο εκλογές» ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης – Αποκαλυπτήρια για το νέο σήμα

«Το ταχύτερο εκλογές» ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης – Αποκαλυπτήρια για το νέο σήμα

4' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η χώρα πρέπει να οδηγηθεί το ταχύτερο σε εκλογές ώστε να ανακτήσει την αξιοπιστία που χρειάζεται και να επιστρέψει στις αγορές ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ», Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια της παράταξης, όπου παρουσιάστηκε και το νέο σήμα του κόμματος.

«Υποδεχόμαστε το νέο σύμβολο της παράταξής μας που σηματοδοτεί τον ρόλο που θα διαδραματίσει το κόμμα, ένα κόμμα ανοικτό στις νέες ιδέες που θα ξαναφέρει τους νέους στην πολιτική και θα εμπνεύσει τους πολίτες με μία συμφωνία αλήθειας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Περιγράφοντας το νέο σήμα είπε ότι έχει το ΝΔ στο κέντρο το «Ν» τη Νεότητας και το «Δ» της παντοτινής δημοκρατικής αναφοράς και έχει σαν άξονα τον παραδοσιακό πυρσό λίγο αφαιρετικό και όλο μαζί στο φόντο το γαλάζιο της πατρίδας μας. Είναι ένα σήμα που δείχνει ότι η ΝΔ αλλάζει γιατί είναι ένα κόμμα ζωντανό και ανοικτό ώστε να εκφράσει τις ανάγκες των καιρών. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε όλες και όλους τους Έλληνες πολίτες να συστρατευθούν:

«Απευθύνομαι σε όλους όσους μας ψήφισαν αλλά στην πορεία μας εγκατέλειψαν, είναι ώρα να γυρίσουν σπίτι τους. Απευθύνομαι και στους αριστερούς και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, η χώρα χρειάζεται μία νέα εθνική συμπόρευση, όχι άλλα ψέματα, χρειάζεται μία συμφωνία αλήθειας, επιτέλους να πάμε μπροστά, επιτέλους μπορούμε. Μπορούμε ενεργοποιώντας ένα μεγάλο κοινωνικό ρεύμα. Η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με ένα αποφασισμένο κυβερνητικό σχήμα που θα σαρώσει ότι μας στέκεται εμπόδιο».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι χρειάζεται ενότητα στην βάση της κοινωνίας αλλά και συνεννόηση στη κορυφή των προοδευτικών δυνάμεων, ώστε «να αφήσουμε πίσω τη νύχτα του ψέματος και του λάθους. Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε μοιρασμένοι και μας πήγαν πολύ πίσω για να μένουμε ακίνητοι, ώρα να πάμε μπροστά».

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε την δύσκολη κατάσταση και επιτέθηκε στην κυβέρνηση: «Πάμε σε φουρτουνιασμένα νερά χωρίς καπετάνιο και με εξαντλημένη την κοινωνία…Η δήθεν έξοδος από τα μνημόνια είναι οφθαλμαπάτη. Η χώρα είναι εκτός αγορών, οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται, η αβεβαιότητα δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο, η χώρα πρέπει να πάει το συντομότερο σε εκλογές και μόνο η ισχυρή επικράτηση της ΝΔ θα οδηγήσει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας ώστε να μας εμπιστευθούν οι επενδυτές και να μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές…Κυβέρνησαν με ψέμα και δημαγωγία για να αλλοιώσουν την ορθολογική σκέψη των πολιτών. Ζούμε τις τελευταίες ημέρες μίας εποχής που τελειώνει με οδύνη».

Κάλεσε τους δημοκρατικούς πολίτες με την ψήφο τους να τους διώξουν όχι «μόνο πολιτικά ηττημένους αλλά και ηθικά απαξιωμένους».

Δίνοντας το προσωπικό του στίγμα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πολλές φορές κατά την διάρκεια της ομιλία του ότι η ΝΔ αλλάζει. «Αλλάζουμε και ανανεώνουμε τη ΝΔ για να αλλάξουμε την Ελλάδα, η αλλαγή δεν είναι μόνο επιλογή είναι ανάγκη, αλλάζουμε για να προσαρμοστούμε στις ανάγκες των καιρών. Στις επικρίσεις, απαντώ ότι παρά τα λάθη μας η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που δεν σαρώθηκε από την αμφισβήτηση και τον λαϊκισμό μέσα στην κρίση, γιατί είχαμε βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Αυτοί που επαγγέλθηκαν το νέο αποδείχθηκαν παλαιότεροι του παλιού, αναβίωσαν τις χειρότερες στιγμές της μεταπολίτευσης και διαστρέβλωσαν την πολιτική. Σήμερα οι δημοκρατίες διαβρώνονται από το σαράκι του λαϊκισμού και κινδυνεύουν από τον ιό τις απάθειας και της αδιαφορίας…Σχεδιάσουμε μία οικονομία με λιγότερους φόρους και εισφορές με περισσότερες επενδύσεις, ένα κράτος που το δίκαιο και η ασφάλεια είναι προϋποθέσεις δημοκρατίας , με ρόλο στην ευρύτερη περιοχή ισότιμη με τους εταίρους».

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στα περίπου 150 χιλιάδες μέλη που συνδράμουν οικονομικά το κόμμα. «Τα παλιά και νέα μέλη έχουν πάρει τη ΝΔ στα χέρια τους.

Δίνουμε τέλος στις λειτουργίες των μηχανισμών, ενισχύουμε την διαφάνεια και την λειτουργικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο μητρώο στελεχών, «μία πρωτοβουλία στην οποία ανταποκρίθηκαν χιλιάδες πολίτες, αξιολογήθηκαν και οι πρώτοι 150 συμπολίτες μας που αναδείχθηκαν από τις διαδικασίες του μητρώου είναι μαζί μας και αρκετοί θα μετάσχουν και στα ψηφοδέλτια του κόμματος».

Αναφερόμενος στην σημερινή εκδήλωση που ξεκίνησε με την προβολή στιγμών από την ιστορία της και τους προηγούμενους αρχηγούς της ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Η σημερινή είναι μία γιορτή όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας αλλά της ίδιας της δημοκρατίας…Νιώθουμε υπερήφανοι για την προσφορά της παράταξης στην πατρίδα αλλά νιώθουμε και το βάρος της ευθύνης για το μέλλον. Έχουμε ευθύνη να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και τις ευθύνες κάθε εποχής, άρα να αλλάζουμε…44 χρόνια μετά η πολιτική μας ταυτότητα παραμένει ίδια και αυτή είναι η ζωντανή μας παρακαταθήκη. Η ΝΔ είναι μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη όπως την όρισε από την ίδια στιγμή ο ιδρυτής της. Σήμερα ξέρουμε τι προσφέραμε στην πατρίδα, είμαστε η παράταξη που θεμελίωσε την μακροβιότερη και σταθερότερη δημοκρατία, έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση και έβαλε την χώρα στην τροχιά της Ευρώπης παρά τις αντιδράσεις της εποχής και εξασφαλίζοντας οικονομική ευημερία και γεωπολιτική σταθερότητα. Και είμαστε η παράταξη που δείχνοντας αυταπάρνηση κράτησε την χώρα στην ΕΕ».

 
«Το ταχύτερο εκλογές» ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης – Αποκαλυπτήρια για το νέο σήμα-1

 

«Το ταχύτερο εκλογές» ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης – Αποκαλυπτήρια για το νέο σήμα-2

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή