ΚΟΣΜΟΣ

Ευτυχισμένη η Μελάνια στην Αφρική

KATIE ROGERS / THE NEW YORK TIMES

Η Μελάνια Τραμπ συνομιλεί με μικρό παιδί, μετά τη χθεσινή άφιξή της στο Μαλάουι.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την Τετάρτη, δεύτερη ημέρα της αφρικανικής περιοδείας της, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έμοιαζε να νιώθει πιο άνετα από όταν βρίσκεται στην Ουάσιγκτον. Στις ακτές της Γκάνας, η Μελάνια Τραμπ έδειξε ένα άλλο πρόσωπο: αυτό της ευτυχίας.

Κύρια αποστολή της κ. Τραμπ είναι να εμφανίσει εικόνα συμπαθούς μετριοπάθειας, σε μία προσπάθεια «επιδιόρθωσης» των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει οι αιχμηρές και ενίοτε προσβλητικές δηλώσεις του συζύγου της.

«Η επίσκεψή της στερείται σημασίας. Γνωρίζουμε τι σημαίνει η απομονωτική πολιτική του προέδρου Τραμπ και η απέχθειά του προς τους μαύρους», λέει η Γκανέζα δημοσιογράφος Μαρί-Φραντς Φόρτζο. «Αυτή είναι η Πρώτη Κυρία που γνωρίζω. Λατρεύει να συναντά ανθρώπους, να μαθαίνει νέα πράγματα και να βρίσκεται ανάμεσα σε παιδιά. Αυτή είναι!» είπε η Στέφανι Γκρίσαμ, επικεφαλής επικοινωνίας της Μελάνια Τραμπ.

Ο Κρις Ράντι, οικογενειακός φίλος της οικογένειας Τραμπ, λέει ότι οι αρετές, τις οποίες επιδεικνύει κατ’ ιδίαν η κ. Τραμπ, φαίνονται στις δημόσιες εμφανίσεις της.

«Είναι αλήθεια ότι όλες οι επιτυχημένες Πρώτες Κυρίες έλαμπαν περισσότερο όταν βρίσκονταν μακριά από τους συζύγους τους. Η Μελάνια είναι εντυπωσιακά ευαίσθητη και χαρισματική, ενώ οι επισκέψεις της το αποδεικνύουν», τονίζει ο κ. Ράντι.

Χρειάστηκαν, όμως, λίγες ώρες έως ότου ο πρόεδρος Τραμπ παραδεχθεί δημόσια ότι η Μελάνια βρισκόταν σε επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό, με την περιοδεία της κ. Τραμπ να βρίσκεται χαμηλά στον κατάλογο των ειδησεογραφικών προτεραιοτήτων του Λευκού Οίκου. Η ενημέρωση των δημοσιογράφων ξεκίνησε έτσι με επαίνους για την επιτυχία του Τραμπ στην εμπορική συμφωνία Nafta, για να συνεχιστεί με το θέμα των ημερών: τη διαδικασία έγκρισης του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο. Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση στο Μισισίπι, ο πρόεδρος Τραμπ ειρωνεύθηκε τη γυναίκα που κατήγγειλε τον Κάβανο για κακοποίηση, προτού επαινέσει λακωνικά τη Μελάνια για το έργο της στην Αφρική.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ