Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ η Τακτική Ασκηση Μετά Στρατευμάτων στις Καλύβες Εβρου

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ η Τακτική Ασκηση Μετά Στρατευμάτων στις Καλύβες Εβρου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, παρακολούθησε σήμερα, την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΤΧΗΣ (ΠΒ) ΜΙΝΩΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ», η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 2018», στην Περιοχή Ευθύνης της XIIης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ».

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ η Τακτική Ασκηση Μετά Στρατευμάτων στις Καλύβες Εβρου-1

Η Άσκηση διεξήχθη στην περιοχή Καλύβες Έβρου και φέρει τιμητικά το όνομα του Ταγματάρχη Πυροβολικού Μινωτάκη Εμμανουήλ. Ο Ταγματάρχης Μινωτάκης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην τριμερή Επιτροπή για την χάραξη των συνόρων, μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης (1923), συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της περιοχής του Δέλτα Έβρου (100 χιλ. στρέμματα), εντός της ελληνικής επικράτειας.

Στη δραστηριότητα συμμετείχαν εκτός των ανδρών του Τάγματος Προκάλυψης και Εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Φερών.

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ η Τακτική Ασκηση Μετά Στρατευμάτων στις Καλύβες Εβρου-2

O Αρχηγός, μετά το πέρας της ΤΑΜΣ, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι εκτέλεσαν υποδειγματικά, μία υψηλών απαιτήσεων άσκηση. Επεσήμανε ότι Μόνιμο προσωπικό, Έφεδροι και Εθνοφύλακες της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ, συνεχίζουν επάξια το έργο του Ταγματάρχη (ΠΒ) Μινωτάκη, διασφαλίζοντας την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας.

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ η Τακτική Ασκηση Μετά Στρατευμάτων στις Καλύβες Εβρου-3

Τόνισε τέλος, τη σημασία του επιθετικού πνεύματος, δείγμα του υψηλού ηθικού των Εθνοφυλάκων μας, οι οποίοι αποτελούν ισχυρή δύναμη αποτροπής στην περιοχή των συνόρων.

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ η Τακτική Ασκηση Μετά Στρατευμάτων στις Καλύβες Εβρου-4
Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ η Τακτική Ασκηση Μετά Στρατευμάτων στις Καλύβες Εβρου-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή